Au inceput inscrierile la Filmul de Piatra! Tripla provocare: filme scurte, scenarii si voluntariat! (VIDEO)

Print

Cel mai amplu program dedicat scurtmetrajelor din România și din Moldova
Încep înscrierile pentru Filmul de Piatra!

Tinerii artiști vor avea oportunitatea de a-și vedea filmele proiectate în cadrul festivalului Filmul de Piatra, care se desfășoară în această toamnă, pe 5, 6 și 7 septembrie la Piatra-Neamț și pe 8, 9 și 10 septembrie la Piatra Fântânele, într-unul dintre cele mai cunoscute și apreciate campusuri de voluntariat din România: Tășuleasa Social. Cele 5 secțiuni sunt: ficțiune, documentar, animație, film experimental și videoclip, iar data limită pentru înscrieri este 31 iulie.

Festivalul este organizat și anul acesta, pentru a doua oară, doar de voluntari. Delimitându-se de politicile și finanțările culturale ale statului, Filmul de Piatra este un manifest pentru inițiativă independentă și voluntariat.

Spotul care promovează înscrierea la această ediție are ca fundal sonor o melodie compusă și interpretată de Ada Milea și remixată de Platonic Scale. Grafica spotului este semnata de Ioana Negulescu.

Programul principal, dedicat cineaștilor din România și Moldova

Tinerii cineaști din România și Moldova își pot înscrie scurtmetrajele într-una dintre cele 5 categorii: ficțiune, documentar, animație, film experimental și videoclip.

Filmul de Piatra este singurul festival românesc care aduce împreună autori din cele două țări vecine și le dedică programul principal.

Perioada de înscrieri este deschisă până la 31 iulie. Toate formularele se completează online, pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro.

Concurs de scenarii pentru spoturi TV împotriva defrișărilor abuzive

A doua inițiativă a festivalului Filmul de Piatra este destinată celor cărora le pasă de viitorul pădurilor, precum și de viitorul ecologic al României: în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social, Filmul de Piatra organizează un concurs de scenarii pentru spoturi TV sau de film scurt, care să aducă în atenția publicului importanța protejării pădurilor, dar și care să îndemne la a lua atitudine față de defrișările abuzive. Autorii scenariilor finaliste vor fi invitați în cadrul Festivalului și în campusul Tășuleasa Social. De asemenea, organizatorii vor selecta unul sau două dintre scenarii și vor căuta parteneri pentru a asigura partea de producție și a duce ideile pe marele și micul ecran.

Înscrierile pentru concursul de scenarii, denumit Action Ænd Cut, se fac până la 31 iulie pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro.

Manifest pentru voluntariat

A treia provocare este destinată voluntarilor. La ediția din 2013 a Festivalului Filmul de Piatra au contribuit peste 50 de tineri din Piatra Neamț, încă 10 din țară și o echipă de 10 voluntari Tășuleasa Social. Festivalului li s-au alăturat și o serie de personalități și artiști, printre care Ada Milea, Ion Barbu, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, Alexandru Dabija și trupa We Singing Colors.

Anul acesta, voluntarii se pot înscrie online, cu idei despre rolul lor în festival. Filmul de Piatra rămâne un cadru deschis pentru inițiative și proiecte, fie că țin de cinematografie sau de alte arte, de implicare socială sau de ecologie.

Cea de-a VII-a ediție a festivalului se va desfășura în mai multe locuri-cheie din orașul Piatra Neamț. Programul include și o seară-maraton, într-un loc spectaculos, accesibil cu telegondola: platoul din vârful muntelui Cozla. În cadrul acestei seri, publicul se va putea bucura de concerte live și de proiecții de film. Programul se va încheia doar după răsăritul soarelui.

Zilele de festival petrecute la Tășuleasa Social sunt dedicate voluntarilor, cineaștilor și finaliștilor concursului de scenarii. Aceștia vor viziona filme, vor participa la programele educative din Pădurea Pedagogică Tășuleasa, vor face drumeții, vor spune și vor asculta povești la foc de tabără.