Bart Simpson va muri într-un episod din acest an

Bart_Simpson_200pxSideshow Bob, un personaj negativ din „Familia Simpson”, îl va ucide pe Bart într-un episod special – intitulat „Treehouse of Horror” -, ce va fi difuzat în toamna acestui an, a dezvăluit Al Jean, creatorul şi scenaristul serialului, la un eveniment organizat în cadrul ATX Festival din oraşul american Austin.

Dispariţia lui Bart Simpson din distribuţia show-ului TV nu va fi una permanentă, deoarece acest îndrăgit personaj va reveni în episodul următor.

„Îl veţi vedea pe Sideshow Bob făcând ceva ce îşi dorea să facă de multă vreme”, a explicat Al Jean, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Entertainment Weekly Radio.

Al Jean a mai spus că actorul Kelsey Grammer va reveni în distribuţia serialului şi va asigura vocea personajului Sideshow Bob, inamicul familiei Simpson încă din 1990, întrucât a fost demascat de Bart în faţa autorităţilor din Springfield, după ce a încercat să îi însceneze un jaf armat personajului Krusty the Clown. După acel eşec, Sideshow Bob a jurat că se va răzbuna şi, de atunci, încearcă la fiecare apariţie a sa în serial să îl ucidă pe Bart.

În acest an, el va reuşi în sfârşit acest lucru, însă doar pe durata unui episod special, care va fi difuzat în Statele Unite de Halloween.

Data de difuzare a acelui episod nu a fost deocamdată stabilită. În mod tradiţional, episoadele speciale din „Familia Simpson” create pentru Halloween sunt difuzate în octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

La începutul lunii mai, reprezentanţii studiourilor Fox au anunţat că vor produce încă două sezoane – al 27-lea, respectiv al 28-lea – din serialul de televiziune animat „Familia Simpson”.

„Familia Simpson”, show creat de Matt Groening, a câştigat 31 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime time în SUA. De la lansarea lui, în 1989, „Familia Simpson” a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din serial. Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copiii Bart, Lisa şi Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională.

Serialul „Familia Simpson” a introdus expresia „D’oh!” în Oxford English Dictionary, iar membrii îndrăgitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.