Christopher Nolan nu crede in 3D

Interstellar

Christopher Nolan a fost prezent la CinemaCon, unde a facut dezvaluiri despre noul sau film, Interstellar, dar si despre viitorul cinematografiei.

Regizorul a declarat ca nu crede in noile tehnologii, preferand sa filmele in continuare pe pelicula.

Nolan a mentionat faptul ca filmul celuloid ramane cea mai buna varianta pentru a captura o imagine si pentru a o proiecta, mentionand faptul ca parerea se bazeaza pe experienta sa de producator. Acesta a mai spus ca, din punct de vedere al inovatiei si al experimentelor, este in favoarea oricarei evolutii tehnologice, fiind evident faptul ca noile tehnologii trebuie sa le intreaca intotdeauna pe cele din urma, doar ca in acest moment nu se intampla asta. „Filmul celuloid ramane cel mai bun mediu pentru a face film. Asta e opininiea mea ca regizor. Incurajez inovatiile si experimentele atat timp cat depasesc cele vechi, insa nici un mediu nou de filmare nu a facut asta, inca” a spus Nolan.

Regizorul britanic ramane unul dintre ultimii care mai practica metoda de filmare pe celuloid. De asemenea, fiind un mare fan Imax, recurge la acest tip de tehnologie pentru a inregistra secvente pentru filmele sale. In „Interstellar”, care se va lansa in iarna, Nolan a folosit camera Imax mai mult decat in oricare alt film realizat pana in prezent. „Ma astept de la proprietarii de cinematografe sa ne prezinte in cel mai bun mod posibil. Asa cum chiar ei au spus, cel care proiecteaza are ultimul cuvant de spus. Consider ca aspectul tehnic al modului in care acest film este prezentat va fi mult mai important decat la oricare alt film realizat pana acum, lucru ce implica un parteneriat cu diferite studiouri si cinematografe.”