Cinci eroi de legendă, în fruntea box office-ului românesc de weekend

Filmul de animaţie „Cinci eroi de legendă / Rise of the Guardians” a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de peste 460.000 de lei şi de aproximativ 25.000 de spectatori.

„Cinci eroi de legendă” este un film bazat pe cărţile pentru copii „The Guardians of Childhood”, încă nepublicate, ale scriitorului William Joyce. Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moş Crăciun), Bunnymund (iepuraşul de Paşti), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru, Bau-Bau) şi Tooth (Zâna Măseluţă).

Fostul lider al box office-ului românesc de săptămâna trecută, „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea 2”, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de peste 377.000 de lei şi de peste 22.000 spectatori. După naşterea fiicei sale Renesmee, Bella începe să profite de noua ei viaţă de vampir şi de puterile dobândite. Bucuria ei este însă una de scurtă durată, din cauza apariţiei unui alt vampir, Irina, care crede că Renesmee este un „copil nemuritor” şi îi dezlănţuie din nou pe Volturi împotriva clanului.

Pe locul al treilea, în coborâre cu o poziţie, s-a situat filmul SF „Atlasul norilor / Cloud Atlas”, regizat de fraţii Wachowski, cu Halle Berry şi Tom Hanks în distribuţie. Filmul a avut încasări de 373.000 de lei şi de peste 19.000 spectatori.