Ciudateni la Disney Channel

Disney Channel aduce in Romania cel mai misterios si excentric serial de animatie, Ciudateni, pentru adolescenti si familiile lor, incepand de simbata 10 noiembrie, la ora 10:30.

Noul serial de comedie ii urmareste pe gemenii Dipper si Mabel Pines care isi petrec vara cu excentricul lor Unchi Stan intr-un oras indepartat din nord-vest unde nimic nu e ceea ce pare a fi. Astfel, serialul prezinta experientele aventurierului innascut, Dipper si optimistei pline de energie, Mabel, in timp ce se lupta cu misterele iminente care pandesc in noul lor oras, Ciudateni.

Umorul excentric din Ciudateni a captivat deja audientele din SUA, ocupind prima pozitie in topul programelor de desene animate din intervalul sau orar, in rândul copiilor intre 2-11 ani si adolescentilor intre 9-14 ani. A atras 3,55 milioane de telespectatori in total si, cu siguranta, va lua cu asalt si Romania.

Serialul de animatie are parte de invitati speciali din rindul vedetelor, cum ar fi Coolio si Larry King.

Creat si produs de Alex Hirsch (Viata in Acvariu, The Marvelous Misadventures of Flapjack) care s-a inspirat din propriile sale aventuri cu sora sa geamana, serialul ii prezinta pe Jason Ritter (Parenthood) si Kristen Schaal (Toy Story 3, 30 Rock) in rolurile principale.

Hirsch a absolvit Institutul de Arte din California (CalArts) in 2007. Pe cind era student, a creat scurtmetrajul „Off the Wall” care a atras atentia mai multor bloguri de animatie renumite, printre care Drawn!, Cartoon Brew si Cold Hard Flash.

Hirsch interpreteaza vocile a doua personaje: vocea Marelui Unchi Stan, unchiul zgircit al gemenilor, si a lui Soos angajatul masiv dar simpatic caruia ii place sa se afle in mijlocul actiunii.
Imediat dupa absolvire, a lucrat în cadrul studioului de digital entertainment JibJab si ca scriitor/storyboard artist pentru The Marvelous Misadventures of Flapjack. A fost si consultant de creatie si a ajutat la dezvoltarea serialului animat de succes Fish Hooks, imprumutindu-si vocea personajului Clamantha din acest serial.
Hirsch a ales Oregon pentru Gravity Falls dupa ce a petrecut o vara acolo in timpul facultatii, cind a lucrat pentru studioul de animatie Laika.