„Divergent” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Divergent

Filmul SF „Divergent”, în regia lui Neil Burger şi cu Shailene Woodley şi Kate Winslet în rolurile principale, a debutat ca lider în box office-ul nord-american, cu încasări de 56 de milioane de dolari.

Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul „Divergent” aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente de a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care se ghidează lumea în care trăieşte. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea dominantă a fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi atribuită doar o singură calitate, drept urmare nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor „divergenţilor” şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu.

Cea mai recentă peliculă dedicată păpuşilor Muppets, „Muppets Most Wanted”, debutează în clasament pe locul al doilea, cu încasări de 16,5 milioane de dolari, conform datelor furnizate de boxofficemojo.com. Printre actorii incluşi în această continuare a producţiei din 2011, „Păpuşile Muppets”, cu Amy Adams şi Jason Sege, se află Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell şi Ray Liotta. Alături de binecunoscutele păpuşi, ei vor participa la o poveste ce „trimite întreaga bandă Muppets într-un turneu în jurul lumii, care îi aruncă la un moment dat în iţele unei afaceri necurate”.

Filmul de animaţie „Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman”, de Rob Minkoff, pierde poziţia de lider şi ocupă locul al treilea, cu încasări de 11,7 milioane de dolari. Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când „stăpânul” său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, numită WABAC, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, cu consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Filmul „300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire”, care reia acţiunea din „300 – Eroii de la Termopile”, ocupă locul al patrulea, cu încasări de 8,6 milioane de dolari. După confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă impresionantă condusă de Artemesia, Xerxes va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l opri pe generalul Temistocle, care doreşte să unifice teritoriile greceşti. Regizat de Noam Murro şi cu Eva Green şi Rodrigo Santoro în rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit „Xerxes”, de Frank Miller, şi reconstituie bătălia navală de la Salamina dintre perşi şi greci, din anul 480 î.e.n.

Locul al optulea în clasament este ocupat de thrillerul „Non Stop”, cu Liam Neeson în rolul principal, care a obţinut încasări de 6,3 milioane de dolari. În timpul unui zbor transatlantic New York – Londra, ofiţerul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeşte mai multe mesaje criptate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere 150 de milioane de dolari într-un cont secret. În caz contrar, câte un pasager din avion va fi omorât la fiecare 20 de minute. Cu un spaţiu de desfăşurare limitat, un inamic necunoscut şi multe dovezi care îl incriminează, Marks trebuie să salveze atât pasagerii din avion, cât şi propria reputaţie.

Filmul de animaţie „Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, primul lungmetraj 3D cu şi despre Lego, se situează pe locul al nouălea, cu încasări de 4,1 milioane de dolari. În oraşul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fără să se remarce prin calităţi excepţionale, Emmet ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte din greşeală titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel, porneşte într-o călătorie plină de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusă la cale de nemilosul Lord Business. Deşi este complet nepregătit pentru misiune, mai mulţi supereroi îndrăgiţi îi vor sări în ajutor.