Elefantul Dumbo revine pe marile ecrane într-un film live-action produs de studiourile Disney

Dumbo

Scenaristul francizei „Transformers”, Ehren Kruger, a fost ales pentru a scrie scenariul acestui proiect cinematografic, care va introduce şi povestea unei familii umane în intriga filmului. În povestea originală, Dumbo este un pui de elefant cu urechi mari, care se împrieteneşte cu un şoricel şi învaţă să zboare.

Lungmetrajul original a fost lansat în 1941 şi a câştigat un premiu Oscar, impunându-se la categoria „cea mai bună coloană sonoră a unui film muzical”.

Acesta nu este singurul proiect live-action ce vizează producţia unei noi versiuni după un film de animaţie avut în vedere de producătorii de la studiourile Disney – ei au decis să realizeze astfel de remake-uri şi după alte două filme de animaţie clasice, „Frumoasa şi bestia” şi „Cenuşăreasa”.

Tehnica live-action, ce combină personaje reale cu personaje animate, a avut mare succes la Hollywood în ultimii ani. Astfel, studiourile Sony au produs filmele din seria „Ştrumpfii”, iar studiourile Fox au produs peliculele din francizele „Alvin şi veveriţele/ Alvin and the Chipmunks” şi „Garfield”. La începutul acestui an, presa americană a anunţat că veveriţele Chip şi Dale, protagonistele unui îndrăgit serial de desene animate, vor ajunge la rândul lor pe marile ecrane într-un lungmetraj live-action realizat de studiourile Disney. După acelaşi tipar, îndrăgitul Scooby-Doo va fi protagonistul unui film live-action ce va fi produs de studiourile Warner Brothers.