Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea I” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Jocurile foamei

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea I”, al treilea din franciza de succes „Hunger Games”, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 123 de milioane de dolari, de vineri până duminică.

„Jocurile foamei: Revolta – Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Kantiss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului precedent, va reapărea într-o postură neaşteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Animaţia „Cei 6 super eroi/ Big Hero 6”, produsă de Marvel Studios şi Walt Disney, regizată de Don Hall şi Chris Williams, a ocupat locul al doilea, cu încasări de 20,08 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Filmul de animaţie prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, şi un robot uriaş gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizaţi, luptă pentru apărarea oraşului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Locul al treilea în topul încasărilor de vineri până duminică din cinematografele nord-americane a revenit peliculei „Interstellar: Călătorind prin Univers”, regizată de Chris Nolan, care a obţinut 15,1 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Cu Matthew McConaughey şi Anne Hathaway în rolurile principale, filmul „Interstellar: Călătorind prin Univers” îi poartă pe spectatori într-o spectaculoasă călătorie în spaţiu, care depăşeşte limitele imaginabilului şi le oferă o experienţă unică, interstelară.