Gumball a fost în școlile din Capitală

Uimitoarea lume a lui Gumball 2

Mii de elevi din 27 de școli din Capitală au avut ocazia să afle Cum se fac desenele animate în cadrul unui proiect educațional realizat de Cartoon Network România și animationmagazine.eu.

Sorin Marius Pintilii (a participat la realizarea serialului de animație Les Contes du Cimetiere produs de Cartoon Network și France 3) și Daniel Todoran-Rareș (editor șef animationmagazine.eu) au susținut prezentarea “Cum se fac desenele animate” în școli.

În cadrul prezentării, copiii au avut parte de workshop-uri creative dedicate animației. Cu acest prilej, elevii au aflat multe lucruri despre animație: despre tehnici de animație, stiluri de producție și alte informații din culisele unei producții animate. Pe baza vizionării unui episod din serialul de animație Gumball, Sorin și Daniel au discutat cu copii despre această producție Cartoon Network. S-a vorbit despre tehnicile de animație folosite în Gumball, despre importanța scenariului și despre vizualul producției tv.

Sorin le-a arătat copiilor cum se realizează o animație cu ajutorul tehnicii flash 2D, explicînd fiecare etapă de lucru. Toți copii, prezenți la workshop, s-au arătat interesați de acest proiect educațional. Majoritatea eleviilor au vrut să afle cine l-a creat pe Gumball, cînd a apărut Cartoon Network, cum se dublează desenele animate și cum prinde viață un desen.

Toți copii au aflat că animația înseamnă imagini în mișcare, care se poate realiza prin diferite metode precum: desen, colaj, modelaj, mişcare de obiecte, creînd, în primul rînd un scenariu, conturînd personajele, cadrul de desfășurare, în cele din urmă rezultînd o poveste deosebită.

Proiectul a fost o inițiere în lumea desenelor animate – un ABC al animației pentru copii.

GumballUimitoarea lume a lui Gumball a obţinut, de la lansarea din 2011 şi până acum, multe premii internaţionale, printre care două premii BAFTA, trei premii Kidscreen, două distincţii din partea Asociaţiei Animatorilor din Marea Britanie, un Annie, un Prix Jeunesse şi un premiu Cristal la Festivalul Annecy.

Revoluţionarul serial este o combinaţie de animaţie 2D şi 3D cu fundaluri reale. Echipa “responsabilă” de succesul serialului este formată din creatorul Ben Bocquelet, regizorul Mic Graves şi producătorul executiv Daniel Lennard.

Uimitoarea lume a lui Gumball urmăreşte peripeţiile prin care trece o familie “obişnuită” dintr-o suburbie cât se poate de banală. Tatăl este un iepure roz casnic, iar mama munceşte într-o fabrică de curcubeie. Şi copiii lor sunt ca oricare alţii: Gumball – o simpatică pisică albastră cu un cap imens, Anais, un iepure genial în vârstă de 4 ani şi Darwin, un peştişor căruia i-au crescut picioare şi a devenit un adevărat membru al familiei.

Serialul este o producţie a Studiourilor Cartoon Network Europe, cei care au realizat si serialele Un show obişnuit, Unchiul Bunic, Steven Univers si Să-nceapă aventura.

*Toți elevii au avut acces gratuit la workshop-ul de animație.

Proiectul educațional „Cum se fac desenele animate” are avizul Inspectoratului Școlar al Municipiului București