Hello Kitty sărbătoreşte 40 de ani

Hello_kitty_character_portrait„Există deja trei generaţii de fani care o iubesc pe Hello Kitty şi sper deci că tot mai mulţi oameni o vor iubi în viitor, la fel ca generaţiile dintr-o familie”, a declarat Yuko Yamaguchi, care conduce începând din 1980 echipa Hello Kitty din cadrul companiei japoneze Sanrio.

Hello Kitty, o pisică albă cu trăsături stilizate şi purtând o fundă roşie pe ureche, a văzut lumina zilei în 1974, fiind desenată de Yuko Shimizu, pentru a orna un portofel de mici dimensiuni.

Din 1980, Yuko Yamaguchi veghează asupra destinului acestui micuţ personaj, multiplicat aproape la infinit pe numeroase obiecte, de la poşete la instrumente de masare a umerilor. Iar roz este întotdeuna culoarea dominantă.

Hello Kitty este principalul produs al companiei Sanrio, care a declarat pe site-ul său o cifră de afaceri anuală de 5 miliarde de dolari.

Yuko Yamaguchi a vorbit despre această „legendă” japoneză cu ocazia Târgului de carte de la Hong Kong.

„Hello Kitty este foarte motivată, foarte deschisă şi vrea să meargă înainte. Şi poate să îşi înfrunte rivalele. Noi personaje sunt create în fiecare zi (…), dar eu cred că Hello Kitty este singura care poate să se adapteze la schimbările din lumea modernă”, a adăugat Yuko Yamaguchi.

Aspectul „drăguţ” al pisicuţei Hello Kitty seduce mulţimi de oameni în Asia şi în lumea întreagă, dar i-a adus şi numeroşi opozanţi, care văd doar „stupiditate” în acest personaj cu o faţă fixă. Numeroase bloguri se amuză transformând-o în ucigaşă însetată de sânge, ca un personaj de filme horror.

Cu un aer imperturbabil, Hello Kitty va marca împlinirea vârstei de 40 de ani prin intermediul mai multor evenimente în acest an, inclusiv prima convenţie care îi este consacrată, ce va avea loc la sfârşitul lunii octombrie la Los Angeles.