Ice Age 4/ Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă, lider în box-office-ul românesc de weekend

Filmul de animaţie „Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă” a fost lider în box-office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.155.815 lei şi 56.519 spectatori, devenind producţia cu cele mai multe intrări, la debutul pe marile ecrane româneşti, în 2012, anunţă Asociaţia Film România.

Unul dintre cele mai iubite triouri din istoria cinematografiei – Manny, Diego şi Sid – porneşte în cea mai mare aventură a lui după ce un cataclism trimite în derivă un întreg continent. Separaţi de restul turmei, ei folosesc un aisberg pe post de barcă improvizată şi se lansează într-o epopee maritimă în încercarea disperată de a-i găsi pe ceilalţi. Înainte să devină eroi şi să reuşească imposibilul, Manny şi gaşca lui sunt supuşi celor mai grele încercări prin care au trecut vreodată. Se confruntă cu tot soiul de creaturi marine exotice, explorează cu curaj o nouă lume, plină de pericole necunoscute, şi se luptă cu piraţi nemiloşi. Bineînţeles că din această aventură nu putea lipsi Scrat, a cărui reuniune cu ghinda sa blestemată îl catapultează în locuri în care nicio veveriţă preistorică nu a mai ajuns vreodată. Printre actorii care dau voce simpaticelor personaje se numără Ray Romano (Manny), John Leguizamo (Sid), Denis Leary (Diego) şi Queen Latifah (Ellie).

Primele trei filme din franciza „Ice Age” au generat încasări de aproape 2 miliarde de dolari pe plan mondial.

Pe locul al doilea în box-office-ul românesc s-a clasat liderul de weekendul trecut, „Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa”, cu încasări de 123.387 de lei şi 6.010 spectatori. Cel de-al treilea opus din franciza „Madagascar”, regizat de Eric Darnell şi care beneficiază de vocile actorilor Ben Stiller şi Chris Rock, este o nouă expediţie care îi poartă pe eroii evadaţi de la o grădină zoologică newyorkeză spre un circ ambulant, prin Europa.

Filmul „Prometheus”, în regia lui Ridley Scott, a coborât pe locul al treilea în box office-ul românesc, cu încasări de 85.838 de lei şi 3.674 spectatori. Cu acest film, Ridley Scott, regizorul seriei „Alien” şi al lungmetrajului „Blade Runner”, a creat o nouă mitologie, în care o echipă de exploratori descoperă indicii despre originile omenirii, ce îi conduc într-o călătorie tulburătoare la bordul navei Prometheus, spre cele mai întunecate colţuri ale Universului. Acolo, aceştia trebuie să ducă o luptă înspăimântătoare pentru a salva viitorul rasei umane.

Pe locul al patrulea s-a clasat „Abraham Lincoln: Vânător de Vampiri”, cu încasări de 49.569 de lei şi 2.280 de spectatori. Filmul analizează viaţa secretă a celui de-al 16-lea preşedinte american şi povestea nespusă care le-a modelat naţiunea. Realizatorii vizionari Tim Burton şi Timur Bekmambetov (regizorul filmului „Wanted”) contribuie cu o voce proaspătă la ştiinţa sângeroasă a vampirilor, imaginându-l pe Lincoln drept cel mai mare vânător de vampiri din istorie.

Pe poziţia a cincea în clasament se regăseşte filmul „Bărbaţi în negru 3/ Men in Black 3”, care a avut încasări de 45.568 de lei şi 2.034 de spectatori. În „Bărbaţi în negru 3”, agenţii J (Will Smith) şi K (Tommy Lee Jones) călătoresc în timp. J a văzut o mulţime de lucruri inexplicabile în cei 15 ani petrecuţi împreună cu oamenii în negru, dar nimic, nici măcar extratereştrii, nu l-au lăsat mai perplex decât partenerul lui teribil de sucit şi morocănos. Dar atunci când viaţa lui K şi soarta planetei sunt puse la grea încercare, agentul J va trebui să se întoarcă în timp pentru a îndrepta lucrurile.

Cinematografele din România au avut, weekendul trecut, încasări totale de 1.668.670 de lei şi 81.143 de spectatori.