Kung Fu Panda 3, productie a studioului Oriental DreamWorks Animation din China, ruleaza in salile de cinema din Romania

De la franciza Shrek, studiourile DreamWorks Animation incearca sa reediteze succesul pentru a supravietui in industria animatiei nord americane. In urma cu doi ani, DreamWorks Animation a disponibilizat 500 de persoane, reprezentind un sfert din numarul sau total de angajati, si a incetinit ritmul de lansare a productiilor sale, dupa rezultatele slabe inregistrate de ultimele sale filme. De atunci pina in prezent, situatia nu s-a schimbat prea mult. Compania trece printr-o perioada neagra. Compania DreamWorks Animation, cofondata de Steven Spielberg si Jeffrey Katzenberg, a negociat cu Hasbro – compania care face afaceri cu Disney. Sefii de la DreamWorks Animation doreau vinzarea companiei catre Hasbro. Se banuieste ca Disney negocieaza preluarea Hasbro. Am citit ca Jeffrey Katzenberg a purtat negocieri pentru o posibila vinzare a studioului si cu SoftBank Corp. Toate negocierile au esuat.

Este posibil ca autoritatile chineze sa salveze DreamWorks Animation. Kung Fu Panda 3 este realizat la studiourile Oriental DreamWorks Animation si China Film Co. Aceasta coproductie SUA-China a avut un buget estimat la 145.000.000 de dolari.

Trebuie sa recunosc ca nu sunt un fan acestei francize. Sunt convins ca toti baietii indragesc personajele din Kung Fu Panda. Vizual, animatia este de nota 10, tinde spre perfectiune. Va reamintesc ca un roman din Suedia a creat Open VDB – softul special pentru DreamWorks Animation. Este vorba despre Mihai Aldea, cistigatorul premiului Oscar pentru realizari tehnice si stiitifice.

Tot filmul Kung Fu Panda 3 este o demonstratie tehnologica a companiei. Pielea, blana, penele si alte detalii din animatie sunt bine create, creind impresia ca sunt reale. Din pacate vizualul nu este sustinut de un story puternic. Scenariul este mediocru, cu momente plictisitoare pentru cei mari. Povestea din partea a treia seamana cu o telenovela asiatica, impachetata in stil hollywoodian. Avem actiune, lupte – arte martiale, momente comice. Pina la urma nimic surprinzator pentru aceasta franciza.

Kung Fu Panda 3

„Pentru a crea aceste lumi cu detalii nemaivazute, producatorii au folosit tehnologie de virf, inclusiv noi aplicatii software pentru animatie, tehnici de redare si stereo imbunatatite, schimbari in miscarea blanii si noi aplicatii software pentru iluminat; dar si metode „de moda veche”, precum cautarea locatiilor.

In total, KUNG FU PANDA 3 a necesitat peste 60 de milioane de ore de redare – procesul de generare a unei imagini din 2D sau 3D, cu ajutorul programelor informatice – In comparaTie cu 20 de milioane pentru primul film Si 50 de milioane pentru cel de-al doilea” (caietul de presa a filmului de animatie Kung Fu Panda 3, distribuit de Odeon)

DreamWorks Animation din China a realizat doua versiuni ale KUNG FU PANDA 3, in care personajele filmului sunt animate pentru ca vorbirea sa se sincronizeze atit cu engleza, cit si cu mandarina.

Regia este semnata de Alessandro Carloni, animator cu experienta in cadrul companiei DreamWorks Animation, si de Jennifer Yuh Nelson, regizoarea productiei Kung Fu Panda 2.

*Distribuitorul Odeon a anuntat ca acest film de animatie este difuzat in Romania doar dublat in limba romana.