Franciza cinematografică „Cronicile din Narnia” va continua cu un al patrulea film, care va fi realizat pe baza romanului „Jilţul de argint” („Silver Chair”), de Clive Staples Lewis, publicat pentru prima dată în 1954, anunță Mediafax, citînd lefigaro.fr.
Fundaţia C.S. Lewis a semnat un acord cu compania lui Mark Gordon pentru a realiza o adaptare cinematografică a celui de-al patrulea roman din seria „Cronicile din Narnia”, intitulat „Jilţul de argint”.
Mark Gordon, Douglas Gresham şi Vincent Sieber vor fi producătorii noului lungmetraj, aflat în prezent în etapa de preproducţie.
Deocamdată nu sunt cunoscute data la care vor începe filmările, data la care va fi lansat filmul şi nici numele actorilor din distribuţie.
Acţiunea din „Jilţul de argint”, roman publicat în 1953, se desfăşoară la 50 de ani după evenimentele prezentate în filmul „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi”, regizat de Michael Apted şi lansat în decembrie 2010.
Acesta este primul roman din serie în care nu apar copiii din familia Pevensie.
În acest al patrulea film, eroul va fi vărul lor, Eustace (întâlnit şi în al treilea opus, sub trăsăturile lui Will Poulter). El este elev la o şcoală experimentală mixtă, în care copiilor li se oferă o libertate atât de mare, încât cei mai puternici îi asupresc şi pedepsesc fără încetare pe cei mai slabi, inclusiv pe el şi pe prietenul său Jill Pole. După o incursiune în ţara lui Aslan, cei doi elevi reuşesc să ajungă în Narnia. Misiunea lor constă în găsirea lui Rilian, un tânăr prinţ care îi va urma pe tron lui Caspian, ajuns la o vârstă înaintată, care a dispărut la puţin timp după moartea mamei sale, în urmă cu 10 ani. Eustace şi Jill Pole îl vor găsi pe prinţ într-un tărâm subteran, dar acesta este prizonierul unei regine cu puteri malefice.
Romanul „Jilţul de argint” („The Silver Chair”), publicat în 1953, este cel de-al patrulea roman apărut în seria „Cronicile din Narnia”. În ediţiile recente, acest volum este cel de-al şaselea dintr-o serie de şapte, întrucât editurile din zilele noastre au decis să împartă altfel această saga, în funcţie de evenimentele relatate în regatul fictiv Narnia.
Unii dintre fanii francizei şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că cel de-al treilea film din serie, „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi/ The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader” (2010), nu a impresionat în topul încasărilor, deoarece acest lungmetraj a generat încasări de 415,6 milioane de dolari.
Prin comparaţie, primul film din serie, intitulat „Cronicile din Narnia – Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul (2005), a avut încasări de 745 de milioane de dolari pe plan internaţional. Cel de-al doilea film din serie, „Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian”, a fost lansat în anul 2008 şi a avut încasări totale de 419,6 milioane de dolari.
Sursa foto: Wikipedia