Noah/ Noe, lider în box office-ul nord-american

 Noe

Filmul „Noe/ Noah”, cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 44 de milioane de dolari.

Filmul este inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe şi spune povestea unui bărbat – Noe – care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. În abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman şi Douglas Booth. Recent, filmul „Noe/ Noah” a fost interzis în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, autorităţile locale considerând că lungmetrajul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.

Pe poziţia a doua în box office-ul nord american coboară liderul săptămânii trecute, filmul SF „Divergent”, în regia lui Neil Burger şi cu Shailene Woodley şi Kate Winslet în rolurile principale, care a avut încasări de 26,5 milioane de dolari, de vineri până duminică. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul „Divergent” aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente de a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care se ghidează lumea în care trăieşte. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea dominantă a fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi atribuită doar o singură calitate, drept urmare nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor „divergenţilor” şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu.

Cea mai recentă peliculă dedicată păpuşilor Muppets, „Muppets Most Wanted”, coboară o poziţie, până pe locul al treilea, cu încasări de 11,37 de milioane de dolari. Printre actorii incluşi în această continuare a producţiei din 2011, „Păpuşile Muppets”, cu Amy Adams şi Jason Segel, se află Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell şi Ray Liotta. Alături de binecunoscutele păpuşi, ei vor participa la o poveste ce „trimite întreaga bandă Muppets într-un turneu în jurul lumii, care îi aruncă la un moment dat în iţele unei afaceri necurate”.

Filmul de animaţie „Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman”, de Rob Minkoff, ocupă locul al patrulea, cu încasări de 9,5 milioane de dolari. Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când „stăpânul” său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, numită WABAC, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, cu consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Filmul „300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire”, care reia acţiunea din „300 – Eroii de la Termopile”, ocupă locul al nouălea, cu încasări de 4,3 milioane de dolari. După confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă impresionantă condusă de Artemesia, Xerxes va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l opri pe generalul Temistocle, care doreşte să unifice teritoriile greceşti. Regizat de Noam Murro şi cu Eva Green şi Rodrigo Santoro în rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit „Xerxes”, de Frank Miller, şi reconstituie bătălia navală de la Salamina dintre perşi şi greci, din anul 480 î.e.n.