Noutatile din lumea animatiei

In ultimele zile s-au intimplat multe in lumea animatiei. Mark Osborne a obtinut premiul Cesar – pentru Micul print – pentru cel mai bun film de animatie. Cei interesati pot citi un interviu cu regizorul american Mark Osborne, in exclusivitate pentru proanimatie.ro. Inside Out a primit Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animatie, iar Bear Story a primit Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie.

Iar retelele de socializare au fost invadate cu gifuri animate cu DiCaprio, cistigatorul premiului Oscar pentru rolul din filmul The Revenant. Pe marile ecrane din tara puteti vedea si un Revenant rusesc ­čÖé Ma refer la lungmetrajul de animatie La capatul lumii. Cistigator la Festivalul Filmului de Animatie de la Annecy in 2015, La capatul lumii este primul lungmetraj al regizorului R├ęmy Chay├ę, dupa o serie de scurtmetraje: Copii ploii si Insula lui Black Mor. Intr-un stil original, animatia 2D digital frantuzeasca, reuseste sa readuca farmecul de alta data al┬ápovestilor, folosind ingredientele de succes al unei retete deja cunoscuta la nivel mondial. Este o povestea unei printese rusoaice, frumoasa, isteata si ambitioasa. Risca totul pentru a-si regasi bunicul si a-i salva renumele.

Calatoria ei spre Polul Nord este fascinanta.

„Sacha este o fetita care provine dintr-o familie aristocrata din Sankt Petersburg. Ea poarta o dragoste nemarginita bunicului sau, Oloukine, mai ales datorita expeditiilor pe care acesta le facea si pe care i le povestea adeseori micutei.

La doi ani de la plecarea lui Oloukine in calatoria de cucerire a Polului Nord, Sacha decide sa paraseasca castelul in care traieste si sa renunte la viata lipsita de griji, pentru a pleca in cautarea bunicului sau si a magnificei sale nave, Davai. Mostenitoare a curajului si a tenacit─âatii bunicului, ea risca totul pentru a-si regasi bunicul si a-i salva renumele. Asadar, fetita pleaca in aventura vietii ei, tocmai la capatul lumiiÔÇŽ „