Acasă Stiri O copie rară a primei reviste cu Superman, vândută cu 3,2 milioane...

O copie rară a primei reviste cu Superman, vândută cu 3,2 milioane de dolari

144
0

Action_Comics_1 O copie rară a primei reviste cu Superman, vândută cu 3,2 milioane de dolari O copie rară a primei reviste cu Superman, vândută cu 3,2 milioane de dolari Action Comics 1O copie rară a primei reviste în care a apărut personajul Superman a stabilit un nou record mondial de preţ în domeniul benzilor desenate, după ce a fost vândută cu suma de 3,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată pe site-ul eBay, informează huffingtonpost.com.

Licitaţia pentru această copie a revistei Action Comics N°1, în care a debutat super-eroul Superman, în 1938, s-a încheiat duminică seară. Preţul final al tranzacţiei a fost de 3.207.852 de dolari.

Revista, extrem de bine conservată, a fost pusă în vânzare de Darren Adams, proprietarul companiei Pristine Comics, care o achiziţionase în urmă cu câţiva ani într-o licitaţie privată.

Scoaterea la licitaţie a „Graalului revistelor de benzi desenate” a stârnit deja un interes uriaş în rândul internauţilor, întrucât publicaţia în cauză este originală, fiind una dintre cele 50 de copii nerestaurate care au supravieţuit până în zilele noastre.

O altă copie a aceluiaşi număr, la fel de bine conservată, a fost vândută cu 2,1 milioane de dolari în 2011. Până duminică, acea publicaţie deţinea recordul de preţ pentru cea mai scumpă revistă de benzi desenate vândută vreodată pe plan mondial.

Un procent din suma finală a tranzacţiei de duminică seară va fi donat Fundaţiei Christopher & Dana Reeve, care sprijină cercetările medicale din domeniul accidentelor şi vătămărilor de la nivelul măduvei spinării. Actorul Christopher Reeve, unul dintre interpreţii de marcă ai personajului Superman pe marele ecran, a suferit o astfel de accidentare, care l-a obligat să trăiască până la sfârşitul vieţii într-un cărucior cu rotile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here