Radu Arsith a participat la realizarea efectelor vizuale la productia Marvel ‪‎Omul Furnica

5 romani au participat la realizarea efectelor vizuale la productia Marvel ‪‎Omul Furnica‬/ Ant Man. Este vorba despre Radu Arsith, Remus Avram, Adrian Corsei, Alexandru-Alin Dumitru si George Palcut.

Radu Arsith, specialist in realizarea efectelor vizuale, a acordat un interviu pentru proanimatie.ro. Numele sau se regaseste pe genericele filmelor: Pixels, Avengers: Age of Ultron, Capitanul America: Razboinicul iernii, Iron Man: Omul de otel 3, etc.

Povesteste-mi despre debutul tau in domeniul efectelor vizuale/ animatie.
Unde ai invatat sa realizezi efecte vizuale?

Inceputurile au fost in anul 2000, cand am descoprit un studio in Brasov care facea training pentru o eventuala angajare. Am avut mare noroc ca am facut parte dintre cei selectati. Lucrurile au evoluat incet dar in cele din urma am primit locul de munca ca modelator in anul 2001. Computerul si arta sunt doua pasiuni care le-am avut inca de pe bancile liceului si gasind locul unde cele doua s-au combinat, a fost nemaipomenit. Din 2001 pana in 2012 am adunat o gramada de experienta. Anul 2012 a fost anul in care am primit jobul visurilor mele: sa modelez si sa texturez pentru Ironman3. De atunci am ramas in joc, si am participat la cateva filme de success pana in momentul de fata, ultimele doua fiind Avengers:Age of Ultron si Antman.

In ce a constat munca ta la Omul furnica si la celelalte filme la care ai participat?

Munca mea pentru Omul Furnica a constat in realizarea de modele tridimensionale si supervizarea lor de-alungul productiei. Pentru ca timpul a fost, ca de obicei, impotriva noastra, modelarea a trebuit sa fie in forma cea mai buna asta insemnand sa am o colaborare foarte stransa cu toate departamentele, incepand de la Concept Art, Deformari pana la Efectele Speciale si Compositing. Am fost si foarte norocosi pentru ca au participat artisti desavarsiti care au sustinut proiectul la modul cel mai profesionist. In cele din urma totul a decurs comform planului si ne-am incheiat treaba cu succes.

Pentru toate filmele la care am lucrat treaba mea a fost crearea de modele si supervizarea echipei care le creaza si in, unele cazuri, texturarea modelelor, putin deformari si chiar putin lighting. Peste ce am mentionat, alta responsabilitate care o am este sa ma asigur ca celelalte departamente primesc ce au nevoie de la departamentul meu si asta implica o colaborare permanenta si un dialog constant care dureaza pana in ultimul moment al livrarii catre client.

In prezent la ce lucrezi?

In prezent ce pot sa zic e ca sunt pe drum spre noi titluri superbe la care abia asteptam sa incepem treaba. Data viitore poate le voi putea spune pe nume. Anii 2015 si 2016 se anunta foarte aglomerati.