TIFF 2014: Ateliere de animatie la EducaTIFF

Concept TIFF 2014_Matei CorvinCea de a doua zi din cadrul EducaTIFF va debuta, la Cinema Florin Piersic, la ora 11.00, cu un proiect special – prima animaţie 3D proiectată în cadrul acestui program. O co-producţie Suedia-Danemarca, „Peste mări şi ţări” este al doilea film regizat de Esben Toft Jacobsen, cunoscut publicului EducaTIFF pentru animaţia „Ursul uriaş”, cel mai vizionat film la ediţia din 2012. Mitologia greacă şi fabulele nordice au fost un punct de pornire pentru regizorul danez, care relatează povestea lui Johan, plecat într-o călătorie pentru a-şi găsi mama.

După succesul înregistrat de activităţile desfăşurate la ediţia anterioară, EducaTIFF revine cu o nouă serie de ateliere de film pentru copii. Astfel, în perioada 5-8 iunie, copiii de 7-15 ani sunt invitaţi la Muzeul de Artă la ateliere de animaţie (zilnic, între orele 10.00 şi 15.00). Pe parcursul fiecărui atelier, participanţii (maxim 30 de elevi/ atelier) vor primi noţiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleţ de animaţie, vor lucra în echipe şi vor construi poveşti şi personaje. Atelierele vor fi susţinute de tinerii regizori Cecilia Felmeri şi Ion Aramă.

Accesul la seminariile şi atelierele din programul EducaTIFF este gratuit, pe bază de înscrieri. Biletul de intrare la proiecţiile EducaTIFF este 8 lei, dar se recomandă participarea pe bază de rezervări.