Videopicturi animate 3D Stereoscopice

Sebastian Cosor a anunțat că vrea să realizeze o serie de 10 videopicturi animate 3D Stereoscopice. Creațiile artistului vor fi prezentate în cadrul unei expoziții cu multe plasme.

Sebastian este cunoscut pentru filmul Țipătul/ The Scream, realizat la studioul de animație și efecte vizuale MediaPro Magic.

Videopictura animata 3D Stereoscopica Țipătul/ The Scream a primit două premii la Anim’est: pentru Cel mai bun Film Românesc, cât și pe cel pentru Cel mai Bun Film din secțiunea Balkanimation – dedicată producțiilor din regiunea balcanică. De asemenea, creația tînărului animator a cîștigat un premiu la Festivalul Filmului de Piatră 2012, la categoria animație si premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație la festivalul Anonimul 2012.

Filmul este o reinterpretare a cunoscutei opere expresioniste semnată de Edvard Munch. Videopictura lui Sebastian, The Scream este un film de idee și de atmosferă. Pornind de la imaginea tabloului, cei de la MediaPro Magic au încercat să depășească granițele imaginației. Originalitatea constă în dialogul despre moarte și coregrafia atipică a personajelor din animație.