5 motive reale pentru care să îţi dai copilul la un curs de animaţie

european animation magazine1. E distractiv!
Ştii conceptul acela că munca trebuie să fie şi plăcută, nu doar o corvoadă? Ei bine, animaţia este exact aşa. Te fură în timp ce lucrezi cu obiectele, cu desenle, cu fotografiile. Nici nu îţi dai seama când au trecut orele iar omuleţul pe care l-ai desenat, a început să mişte din mâini şi din picioare, sau poate chiar să sughită şi să vorbească.

2. E rewarding!
Există în română expresia „îţi oferă satisfacţii” dar parcă nu e suficient de sugestivă pentru sentimentul de împlinire pe care ţi-l oferă chiar şi trei secunde de animaţie: când vezi la final un cub care urcă vertical pe perete ca prin magie sau omuleţul desenat de mai sus spunând primele lui cuvinte, sentimentul e nemaipomenit. Primele trei secunde de animaţie pe care copilul o să le realizeze o să fie de neuitat, asta e sigur!

3. Şi ce dacă nu poate să deseneze? Există multe alte talente nebănuite.
Există concepţia de modă veche că un animator trebuie să fie şi un foarte bun desenator. Asta era valabil în animaţia de tip Disney. Dar adevărul e că sunt atât de multe stiluri de animaţie încât chiar şi un copil care nu desenează foarte bine dar are un simţ deosebit al mişcării şi ritmului să fie un foarte bun animator. Animaţia e muncă de echipă! Desenatorul sau modelatorul creează personajul, animatorul îi dă viaţă!

4. Se discipliniează singur
Printre cele mai importante calităţi ale unui animator se numără organizarea, atenţia la detalii şi lucrul în echipă. Din fericire, acestea nu sunt talente înnăscute ci deprinderi, calităţi pe care orice copil şi le poate însuşi într-un mod natural, fără ca cineva să i le „predea”. Acestea sunt calităţi care, conform studiilor şi cercetărilor recente, sunt şi printre cele mai importante pentru a reuşi în viaţă.

5. Învaţă lucruri cu adevărat utile
Cum ziceam mai sus, ainmaţia e un proces complex. Desenul sau mişcarea unui obiect în ecran sunt lucrurile care se văd cel mai uşor. Dar în spatele lor sunt mai multe etape la fel de importante. La început este ideea sau povestea care trebuie descoperită şi gândită cu grijă. Apoi se trece la desenarea sau crearea personajelor şi decorurilor. Apoi e etapa de animaţie în care animatorul animează iar un alt membru al echipei fotografiază sau filmează ceea ce face animatorul. Apoi se trece la montarea filmului sau fotografiilor pe calculator în programe speciale. Ultima etapă este cea în care se alege coloana sonoră. La nevoie, dacă personajele vorbesc, se înregistrează voci care se suprapun în montaj. Iată cât de complex şi minunat e acest proces. De-a lungul lui, fiecare copil poate descoperi că are calităţi şi înclinaţii pe partea de scris (scenariul), desenat, animat, fotografiat sau filmat, procesat pe calculator, înregistrat sunet, montat.

Dacă v-am convins, aruncaţi un ochi la acest atelier de animaţie pe care vi-l pregătim.

Dacă nu v-am convins, vă invităm să priviţi acest filmuleţ despre cum e făcut Mielul Shaun. Pe noi ne entuziasmează de fiecare dată când îl vedem!