Amazon şi Disney, la un pas de a-şi încheia disputa în privinţa distribuţiei de filme

disney-logoAmazon.com Inc. se află la un singur pas de a pune capăt disputei sale de două luni cu Walt Disney Co. în timpul căreia grupul de distribuţie american nu a mai oferit utilizatorilor săi DVD-uri cu filme Disney în sistem de precomandă.

DVD-urile cu cele mai recente filme lansate de studiourile Disney, precum „Cinci eroi de legendă/ Rise of the Guardians”, „Maleficent”, „Million Dollar Arm”, „Avioane: Echipa de intervenţii/ Planes: Fire & Rescue” şi „The Hundred-Foot Journey”, au fost reintroduse în catalogul Amazon săptămâna trecută, afirmă WSJ, citând o persoană care are legătură cu acest dosar.

Tarifele de comercializare, promovarea pe site-ul Amazon şi întrebările referitoare la diferenţele de preţuri faţă de companiile concurente au reprezentat chestiunile principale care au stat la baza acestei dispute.

Nu se ştie deocamdată dacă Amazon şi Disney vor finaliza în curând un nou contract pe termen lung sau dacă au înregistrat pur şi simplu suficient de multe progrese în acea dispută pentru ca Amazon să accepte să facă anumite concesii.