Acasă Romani in industria animatiei/ vfx Andrei Sitari, student la Gobelins, a participat la realizarea scurtmetrajului de animatie...

Andrei Sitari, student la Gobelins, a participat la realizarea scurtmetrajului de animatie Au Lapin Agile

657
0

Andrei Sitari din Republica Moldova, singurul student roman la renumita scoala de animatie Gobelins, a participat la realizarea scurtmetrajului de animatie Au Lapin Agile.

Scurtmetrajul de animatie Au Lapin Agile este realizat 
de Fabien CORRE, Sixtine DANO, Thibault LECLERCQ, Katie Sung LEE, 
Valentin LUCAS si Andrei SITARI.

Andrei a lucrat la cautari de storyboard, concept si design de FX, model sheet, si a animat barmanul in toate shoturile. „Animatia vorbeste despre crearea artei moderne printr-o disputa artistica intre Matisse si Picasso. Ne-am inspirat din concurenta reala dintre acesti doi artisti, si am vrut sa aratam ca acest gen de conflicte creative pot da nastere la ceva frumos”, a declarat Andrei Sitari pentru proanimatie.ro.

„Animatia a fost o comanda pentru festivalul de animatie Annecy 2016. Ea a fost difuzata la deschiderea festivalului, inainte de premiera lungmetrajului de animatie The Red Turtle”

Numele sau se regaseste si pe genericul scurtmetrajului de animatie The trail.

Andrei Sitari Andrei Sitari, student la Gobelins, a participat la realizarea scurtmetrajului de animatie Au Lapin Agile Andrei Sitari, student la Gobelins, a participat la realizarea scurtmetrajului de animatie Au Lapin Agile Andrei Sitari

Andrei Sitari din Republica Moldova este singurul student roman la renumita scoala de animatie Gobelins.

Inainte de ajunge la Gobelins, Andrei a studiat doi ani la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plamadeala” din Chisinau. Este student la sectia concept si realizare filme de animatie – Gobelins.

„In anul 2013 am cistigat locul 3 la un concurs de animatie – DeviantArt. Respectiv un curs de 4 luni sustinut de un profesor de la Pixar”, a precizat Andrei Sitari.

„Gobelins este o scoala extraordinara. Nu este o scoala obisnuita. Nu exista examene sau sesiuni. Exista doar pasiune si dorinta de a crea ceva frumos. Avem parte de exercitii si proiecte. De exemplu: se acorda 3 saptamini la mersul neutru uman, profil, fata. Si profesorul sustine cursul intr-o sala de proiectii.

Sala de curs este dotata cu computere performante si mese de animatie. In primul an de studiu, totul a fost creat la masa de animatie, adica animatie tradionala, creion si foaie. Nu avem voie sa folosim TvPaint. Munca o incepem in sala, in prezenta profesorului. In primul an invatam bazele animatiei – 2D si putin 3D.

La inceput avem exercitiile numite preliminare – 8 animatii scurte timp de 2 saptamini.

Am avut un curs scurt de character design, design pe care l-am animat. Am modelat si in 3D designul. Am avut un exercitiu numit actiune-reactiune unde am animat un personaj.

Am animat si mersul uman in 2D si 3D. Am invatat si ce este rigul. Am integrat mersul 2D intr-un decor 3D, modelat de noi studentii”, povesteste Andrei pentru proanimatie.ro.

Parintii lui fac sacrificii, muncind mult pentru a plati facultatea lui Andrei. Acestia platesc 6.500 euro/ an pentru studile la Gobelins, in Franta.

„Luind in considerare ca un absolvent de la Gobelins isi gaseste job cu un salariu minim de 2.500 pe luna, investita este profitabila”, a completat Andrei.

„Pentru cazare si mincare cheltui 800 euro/ luna. Exista un ajutor pentru cazare. Primesc o parte din banii platiti. De asemenea, exista bursa de la stat in anul doi. Si un fond special pentru noi studentii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here