Anim’est Brașov (29 iunie – 2 iulie)

Festivalul Anim’est revine la Brașov
Patru zile de proiecții, muzică și ateliere de animație

Între 29 iunie și 2 iulie, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, singurul festival autohton dedicat exclusiv filmului de animație, se întoarce la Brașov pentru al patrulea an consecutiv. Piața Sfatului și Centrul Cultural Reduta vor găzdui cele mai iubite filme de animație recente, alături de concerte live și evenimente speciale, pe gustul cinefililor și iubitorilor de animație de toate vârstele.

Câteva dintre cele mai de succes producții de animație lansate anul trecut vor fi proiectate la Anim’est Brașov 2017: un highlight din programul acesti ediții este Kubo and the Two Strings/ Kubo și lăuta magică, cea mai nouă producție a celebrului studio american de stop-motion LAIKA, și debutul regizoral al CEO-ului Travis Knight. Trolls/ Trolii, realizat de creatorii peliculei Shrek și DreamWorks Animation va fi de asemenea proiectat în aer liber, în Piața Sfatului.

Animest Brasov

Anim’est aduce la Brașov și unul dintre cele mai iubite evenimente ale ultimei ediții desfășurate în capitală, cine-concertul Felix the Cat, cu muzica originală compusă şi interpretată de Simona Strungaru Symphonics – un concept muzical modern inedit, ce interpretează muzica originală și orchestrații semnate de Simona Strungaru. Cine-concertul este alcătuit din 8 filme în care binecunoscutul protagonist întâlnește situații dintre cele mai diverse, muzica susținând acest motan curajos.

Două dintre cele mai îndrăgite nopți tematice ale festivalului vor face parte din agenda ediției de la Brașov: Animusic Night, care va aduce, la Centrul Cultural Reduta, cele mai bune videoclipuri animate lansate recent, ale unor trupe și artiști consacrați, și Creepy Animation Night, noaptea animațiilor horror și bizare atent selecționate din toate colțurile lumii, o porție de entertainment pentru publicul adult amator de povești malefice și ciudate.

În programul festivalului se vor regăsi și o serie de animații speciale pentru cei mici, proiectate în cadrul secțiunii Minimest, dedicate lor. Totodată, copiii cu vârste între 8 – 12 ani vor fi invitați să participe la o serie de ateliere de animație stop-motion ținute de animatorul Ion Aramă. Părinții interesați de aceste ateliere sunt rugați să trimită un e-mail la adresa ion@estenest.ro. Înscrierea este gratuită.

De altfel, accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Anim’est Brașov 2017 este gratuit.

Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta.

Partenerul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est Braşov este Groupama.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Cinemagia, NewsBv, Transilvania365, Zile și Nopți, ilovebrasov.ro, proanimatie.ro, robertcadar.ro, urban.ro.