Anim’est organizeaza cursuri de animatie la sediul UNATC

Animation Worksheep, primul atelier international de animatie din Romania, se desfasoara la CINETic Bucuresti, in perioada 9-30 mai.

Participarea la atelier se bazeaza pe selectia a sase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanti ai ediţiilor anterioare, alaturi de şase animatori romani recrutati de echipa Festivalului International de Film de Animatie Anim’est.

Cei sase fosti participanti sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobrescu, iar ceilalţi sase animatori alesi sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul Mureşan, Aniela Ariton.

Acestia vor experimenta diverse tehnici de animatie, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub indrumarea unor animatori profesionisti atit romani, cit si straini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan si a emisiunii de televiziune „Planeta Moldova”, Tudor Avramut, animator al serialului TV „Animat Planet Show”, si Bogdan Lazar, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat in productii de animatie pentru industria publicitara autohtona isi vor impartasi experienta si cunostintele tinerilor participanti ai acestei editii.

WORKSHEEP

De asemenea, animatorul britanic Joe King, absolvent al Royal College of Art, laureat al numeroaselor competitii internationale de profil, in prezent director al casei de productie Slinky Pictures, alaturi de Udo Prinsen, fondator al Carambolas Films si cunoscut pentru scurtmetrajul „Audition”, si de Capucine Latrasse, creatoare de animatii si benzi desenate, vor contribui semnificativ in demersul educational al atelierului, propunind cursantilor diverse perspective de abordare a animatiei.

Animation Worksheep va include, in aceasta editie, si o componenta de video mapping realizat de Les ateliers Nomad. Workshopul isi propune prezentarea procesului de concepere si pregatire a animatiilor pentru output-ul specific video mapping-ului. Partea teoretica a workshopului va fi sustinuta de partea practica, care consta in maparea animatiilor pe o suprafata neconventionala.

Les ateliers Nomad este un studio de animatie specializat in video mapping, animatie 3D, post-productie, CGI & scenografie video pentru spectacole de muzica si teatru.

CINETic este un proiect conceput de catre Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematrografica I.L. Caragiale (UNATC) si finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si din Bugetul National, cu scopul dezvoltarii cercetarii si tehnologiei creative. Acesta pune la dispozitia studentilor echipamentul si softul necesar prelucrarii imaginii prin multiple tehnici artistice.

Animation Worksheep este organizat de catre Asociatia Culturala Este’N’Est si de Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN), Centrului National al Cinematografiei (CNC) si in colaborare cu UNATC si Cinetic.