Bătălia dintre Batman şi Superman este mai impresionantă în IMAX

Sfârşitul lunii martie aduce pe marile ecrane unul dintre cele mai aşteptate filme ale primăverii: „Batman vs. Superman: Zorii Dreptăţii”, care ne prezintă o confruntare fără precedent între cei mai emblematici supereroi ai lumii. Iar doar la Cinema City poţi urmări lupta dintre Batman şi Superman şi în spectaculosul format IMAX, pe cel mai mare ecran curbat din ţară. Totul, de la filmul în sine, până la designul sălii, sistemul de proiecţie şi sunet au fost personalizate şi îmbunătăţite pentru a te face să simţi că eşti parte din film.

De altfel, regizorul Zack Snyder a filmat o parte dintre secvenţe cu ajutorul camerelor IMAX, oferindu-vă cu 40% mai multă acţiune. Exclusiv în acest format, secvenţele se vor extinde pe verticală pentru a umple întregul ecran, oferind o imagine de o claritate şi culoare neegalate, pentru o experienţă cu adevărat captivantă.

Până la premiera oficială din 25 martie a filmului „Batman vs. Superman: Zorii Dreptăţii”, iată 7 lucruri pe care trebuie să le mai ştiţi despre IMAX:
1. Camerele IMAX sunt camerele cu cea mai înaltă rezoluție din lume.
2. În secvenţele filmate cu această cameră, imaginea proiectată are o rezoluţie de 10 ori mai mare decât rezoluţia obişnuită a filmului de 35 mm – oferind o amploare şi calitate de neegalat.
3. Un cadru IMAX are peste 18.000 de pixeli rezoluţie orizontală (spre deosebire de un ecran HDTV utilizat acasă, care are doar 1,920 de pixeli).
4. Aspect ratio reprezintă termenul tehnic pentru raportul proporţional dintre lăţimea şi înălţimea unei imagini. Cele mai multe filme actuale sunt prezentate în formatul CinemaScope (2.40:1). Proiecţia unui film prezentat în acest format este decupată şi utilizează doar o parte a imaginii surprinse de camera video, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea ecranelor obişnuite sunt foarte late, dar nu şi înalte. Prin folosirea camerelor IMAX de cea mai înaltă rezoluţie, producătorii de film au posibilitatea de a utiliza un format extins pentru prezentarea filmelor, oferind publicului o vizionare cu adevărat copleşitoare.
5. Pentru că doar o parte din secvenţe sunt deseori filmate cu ajutorul camerelor IMAX, restul scenelor trec prin procedeul patentat IMAX de îmbunătăţire a imaginii şi sunetului, orice film IMAX fiind astfel de o calitate superioară oricărui alt format. Camerele IMAX, procesul Digital Re-mastering de îmbunătăţire a imaginii, sistemul de proiecţie, precum şi cel audio, designul sălii, toate acestea revoluţionează simpla vizionarea a unui film, oferind publicului o experienţă cinematografică autentică şi revoluţionară.
6. Unii dintre cei mai recunoscuţi regizori de film – precum Christopher Nolan, J.J. Abrams, Brad Bird sau Michael Bay – folosesc în prezent pentru filmele lor camerele IMAX.
7. Printre producţiile anterioare care au încorporat tehnologia IMAX se numără: „The Dark Knight”, „Transformers: Revenge of the Fallen”, „Mission: Impossible – Ghost Protocol”, „The Dark Knight Rises”, „Star Trek: Into Darkness”, „The Hunger Games: Catching Fire”, „Transformers: Age of Extinction”, „Interstellar” şi „Star Wars: The Force Awakens”.

Filmul „Batman vs. Superman: Zorii Dreptăţii” poate fi urmărit şi în format subtitrat 3D şi dublat 3D în locaţiile Cinema City din ţară, în format IMAX 3D la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, precum şi 4DX 3D la Cinema City din Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa. Filmul este deja disponibil în avanpremieră în reţeaua Cinema City. Mai multe detalii pe cinemacity.ro.