Thrillerul SF „Căpitanul America: Războinicul iernii”, de Joss Whedon, Anthony Russo şi Joe Russo, cu actorul Sebastian Stan, se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru a treia săptămână consecutiv, cu încasări de 26,61 milioane de dolari.
După evenimentele din cel mai recent film al francizei „Răzbunătorii” (2012), Steve Rogers (Chris Evans) trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă, după ce a petrecut câteva decenii îngheţat în zăpezile Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), eroul încearcă să afle adevărul până nu este prea târziu, ceea ce îl va arunca în luptă împotriva unui adversar redutabil şi în acelaşi timp familiar, Războinicul iernii, interpretat de actorul de origine română Sebastian Stan.
Filmul de animaţie „Rio 2”, de Carlos Saldanha, se menţine pe locul al doilea în clasament, cu încasări de 22,5 de milioane de dolari. Blu (cu vocea lui Jesse Eisenberg), Jewel (cu vocea lui Anne Hathaway) şi cei trei pui ai lor trăiesc, domesticiţi, viaţa perfectă în oraşul magic Rio de Janeiro. Jewel decide, însă, că este timpul ca puii să înveţe să trăiască în sălbăticie, ca orice pasăre liberă, şi astfel propune familiei să se aventureze cu toţii în pădurea Amazonului. În vreme ce Blu se străduieşte să se integreze între noii vecini, începe să se teamă că i-ar putea pierde pe Jewel şi pe pui, înţelegând că aceştia ar putea prefera sălbăticia.
O altă premieră, „Transcendence: Viaţă după moarte”, de Wally Pfister, cu Johnny Depp, Rebecca Hall şi Paul Bettany în rolurile principale, ocupă poziţia a patra în box office-ul nord-american, cu încasări de 11,15 milioane de dolari. Will Caster (Johnny Depp) este cel mai apreciat cercetător în domeniul inteligenţei artificiale şi caută soluţia de a reuni într-o singură maşinărie conştiinţa colectivă, cu informaţii din toate domeniile ştiinţei şi emoţiei umane. Experimentele sale controversate l-au făcut celebru, dar i-au atras şi antipatia extremiştilor antitehnologie. În urma unei violente încercări de a-l opri, activiştii nu au făcut altceva decât să îl aducă mai aproape de realizarea obiectivului pentru care a muncit întreaga sa carieră: de a deveni prima conştiinţă încărcată într-un sistem informatic, care caută să obţină controlul suprem.
Pe locul al şaptelea se situează filmul SF „Divergent”, în regia lui Neil Burger şi cu Shailene Woodley şi Kate Winslet în rolurile principale, care a avut încasări de 5,75 milioane de dolari de vineri până duminică. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul „Divergent” aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente pentru a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care se ghidează lumea în care trăieşte. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea dominantă a fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi atribuită doar o singură calitate, ca urmare, nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor „divergenţilor” şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu.
Locul al nouălea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul „Noe/ Noah”, cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, cu încasări de 5 milioane de dolari. Lungmetrajul este inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe şi spune povestea unui bărbat – Noe – care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. În abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman şi Douglas Booth. Recent, filmul „Noe/ Noah” a fost interzis în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, autorităţile locale considerând că lungmetrajul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.