CARTOON NETWORK a deschis oficial concursul Atelierele Imaginației CN

Televiziunea pentru copii îi încurajează pe cei mici să îşi exploreze latura creativă

Cartoon Network, singurul post de televiziune care promovează numai animație, a lansat cea de a doua ediţie a concursului Atelierele Imaginației Cartoon Network. Televiziunea, în parteneriat cu Toy Color, îşi propune să îi sprijine pe tinerii talentaţi și să le ofere premii care să îi ajute în dezvoltarea aptitudinilor creative pe care le au.

Atelierele Imaginaţiei

Ca parte a Atelierelor Imaginației Cartoon Network, portal online unde cei mici pot învăţa cum se realizează desenele animate preferate, concursul îi încurajează pe copiii cu vârsta între 6 și 14 ani să dea frâu liber imaginației și să creeze propriile personaje, scenarii sau chiar propriile animații.

Cartoon Network a încurajat întotdeauna tinerele talente, al căror număr a crescut semnificativ în ultimii ani. Mai mult decât atât, în studiourile Cartoon Network din Los Angeles lucrează o mulțime de tineri talentați, care au realizat numeroase seriale de desene animate apreciate în întreaga lume. Acest lucru, dar şi faptul că telespectatorii CN trimit foarte des creațiile lor au reprezentat un motiv în plus pentru a le face cunoștință fanilor Cartoon Network cu minunata lumea din spatele desenelor animate.

Artiștii și realizatorii, printre care Ben Bocquelet (Uimitoarea lume a lui Gumball), Rebecca Sugar (Steven Univers), dar și mulți alții, îi vor însoți pe cei mici în călătoria lor prin website-ul dedicat acestui proiect, unde vor găsi sfaturi și trucuri cu privire la modalitățile de realizarea a propriilor personaje, animații și scenarii. Astfel, cei mici se vor putea bucura de o gamă variată de activități, printre care elemente grafice de desenat, de colorat, muzică, scenarii, efecte speciale, elemente de voce, grafică pentru mișcare și animație – punându-le la dispoziție cele mai bune echipamente pentru a începe să lucreze la propriile desene.

Ediţia de anul trecut a adus pe portalul concursului peste 25.000 de copii, dintre care mai mult de 2000 şi-au înregistrat operele: desene, benzi desenate şi animaţii. Şi anul acesta, copiii vor avea posibilitatea de a-și înscrie opera în una dintre categoriile: desen, scenariu sau animație. Marii câştigători ai celor trei categorii îşi vor putea vedea creaţia la televizor, la Cartoon Network, dar vor primi şi câte o tabletă grafică şi produse Cartoon Network.

Concursul se desfăşoară în perioada 1 iunie – 31 august 2016. Pentru mai multe detalii, puteți vizita website-ul imaginationstudios.cartoonnetwork.ro

Toy Color