Cartoon Network dă undă verde pentru al şaselea sezon din Uimitoarea lume a lui Gumball

Câştigător al multor premii, sezonul cinci al serialului animat va fi difuzat în toamna aceasta

Cartoon Network a anunţat un nou sezon, al şaselea, din animaţia “Uimitoarea lume a lui Gumball”, contribuind astfel la consolidarea succesului comediilor sale, dar şi la performanţa serialului de până acum. Produs în Marea Britanie şi Germania, animaţia a urcat în topul preferinţelor copiilor şi famiilor din toată lumea încă din momentul lansării, din 2010.

“Uimitoarea lume a lui Gumball” a fost premiată de 28 de ori până în prezent, printre aceste distincţii numărându-se şase premii BAFTA şi unul Emmy®. Producţia a început luna aceasta în cadrul Studiourilor Cartoon Network EMEA, în Shoreditch, Londra. Sezonul cinci este programat spre difuzare din septembrie, anul acesta, la nivel mondial, urmând a avea premiera anul viitor în Statele Unite ale Americii.

În actualul sezon, al patrulea, “Uimitoarea lume a lui Gumball” combină într-un mod isteţ scenele live action cu animaţii 2D şi 3D, pentru a ilustra aventurile lui Gumball, pisica albastră energică şi fără frică, şi a familiei Watterson. Serialul este creat de Ben Bocquelet, o are ca producător executiv pe Sarah Fell, în regia lui Mic Graves.

Animaţia a reuşit performanţa de a strânge peste 165 de milioane de telespectatori numai în primul trimestru din 2016. În plus, are o prezenţă din ce în ce mai mare pe platfomele digitale. Numai ultimul joc pentru dispozitivele mobile lansat la nivel international, Agent Gumball, a atins prima poziţie în topul aplicaţiilor contra cost din iTunes (pe iPad) din cinci ţări şi locul întâi în categoria copii, în 27 de ţări. Aplicaţia dezvoltată anul trecut, Rainbow Ruckus, s-a clasat, la rândul ei, pe prima poziţie în 27 de ţări, calificându-se în top 5 aplicaţii plătite în 65 de ţări, în prima săptămână de la lansare. Gumball a realizat mai bine de 7 milioane de descărcări ale aplicaţiilor sale în toată lumea, a atras mai mult de 9 milioane de fani pe Facebook şi a generat mai mult de 8 milioane de vizualizări pe canalul său de YouTube numai anul acesta.

Patricia Hidalgo, Senior Vice President, Chief Content & Creative Officer, EMEA Kids & International Kids Strategy la Turner a spus: “<> este un exemplu extraordinar pentru modul în care o producţie europeană se poate clasa ca o animaţie de top la nivel mondial, dar şi un pilon de sprijin pentru ratingurile Cartoon Network. Suntem în continuare încântaţi de performanţa sa, nu doar pe canalele liniare, dar şi pe multiple platforme Cartoon Network din lume, motiv pentru care nu am avut nicio îndoială că trebuie să ducem povestea Gumball mai departe, în al şaselea sezon.”

Ben Bocquelet, creatorul serialului “Uimitoarea lume a lui Gumball” a adăugat: “Gumball, Darwin şi familia Watterson au încă multe de spus şi sunt entuziasmat să lucrez pentru al şaselea sezon împreună cu echipa fantastică a Studiourilor Cartoon Network de la Londra. Avem planuri mari şi lucrăm deja la noile episoade cu dorinţa ca publicul nostru să râdă în hohote, mai tare decât au făcut-o vreodată.”

“Uimitoarea lume a lui Gumball” urmărește aventurile familiei Watterson. Gumball, alături de familia și de prietenul său Darwin, un peștișor de aur, cutreieră și explorează neobișnuitul oraș Elmore.

Cartoon Network este unul dintre principalele posturi de televiziune pentru copii, care difuzează seriale animate de comedie, de acţiune şi aventuri. Cartoon Network se adresează băieţilor şi fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani. Printre serialele reprezentative se numără Uimitoarea lume a lui Gumball, Ben 10: Omnivers, Să-nceapă aventura şi Un show obişnuit. Experienţa Cartoon Network este completată de website-urile premiate, de jocuri, VOD, aplicaţii mobile şi o gamă largă de produse sub licenţă. Canalul paneuropean a fost lansat în 1993, iar Cartoon Network este disponibil acum în versiuni localizate în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în 17 de limbi şi 131 de milioane de case, din 70 de ţări. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting, o companie Time Warner. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați www.CartoonNetwork.ro.