Cartoon Network lansează „Atelierele Imaginaţiei”, un nou proiect online (VIDEO)

Cartoon Network lansează "Atelierele Imaginaţiei"CARTOON NETWORK LANSEAZĂ „ATELIERELE IMAGINAȚIEI” ÎN EUROPA, ORIENTUL MIJLOCIU ȘI AFRICA

Cartoon Network anunță un nou proiect online prin care stârnește imaginația copiilor și le arată acestora cum se realizează desenele lor preferate

„Atelierele Imaginației” va rula în câteva teritorii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa și îi va încuraja pe copii să își dea frău liber imaginației.

La întoarcerea la Festivalul de Animație Annecy 2015, pentru a continua căutarea noii generații de talente, Cartoon Network a anunțat o nouă inițiativă – Atelierele Imaginației Cartoon Network, care îşi doreşte să inspire și să celebreze imaginația și creativitatea copiilor.

Proiectul Atelierele Imaginației Cartoon Network va fi lansat în regiunea EMEA în următoarele luni și va oferi în avanpremieră imagini din spatele serialelor animate realizate în Studiourile Cartoon Network, oferindu-le copiilor o imagine mai clară asupra elementelor pe care le presupune realizarea serialelor preferate și îi încurajează pe aceștia să dea frâu liber imaginației.

Atelierele ImaginaţieiArtiștii și realizatorii, printre care Ben Bocquelet (Uimitoarea lume a lui Gumball), Rebecca Sugar (Steven Univers), dar și mulți alții, îi vor însoți pe cei mici în călătoria lor prin website-ul dedicat acestui proiect, unde vor găsi sfaturi și trucuri cu privire la modalitățile de realizarea a propriilor personaje, animații și scenarii. Astfel, cei mici se vor putea bucura de o gamă variată de activități, printre care elemente grafice de desenat, de colorat, muzică, scenarii, efecte speciale, elemente de voce, grafică pentru mișcare și animație – punându-le la dispoziție cele mai bune echipamente pentru a începe să lucreze la propriile creații.

Țările din regiunea EMEA care vor fi selectate pentru a participa la acest program le vor oferi, de asemenea, copiilor cu vârsta între 6-12 ani posibilitatea de a-și înscrie propria creație – în mai multe categorii: desen, scenariu sau animație – la Atelierele Imaginației Cartoon Network și vor avea șansa să își vadă creația la televizor, la Cartoon Network.

Atelierele Imaginaţiei 1Patricia Hidalgo, Senior Vice-Președinte & Chief Content și Creative Officer Cartoon Network EMEA, a declarat: “Adesea primim de la fani desene și povești inspirate din serialele noastre, așa că ne-am dori să-i încurajăm și să le facilităm creativitatea uimitoare. Atelierele Imaginației Cartoon Network reprezintă un loc unde cei mici pot învăța, se pot inspira, se pot distra și, nu în ultimul rând, un loc în care pot fi ei înșiși. De asemenea, Cartoon Network promovează ideea de a fi diferit și cei mici, la rândul lor, pot crea ceva unic. Aceasta este esența brandului Cartoon Network și acesta este motivul pentru care participăm la Festivalul Annecy, pentru a descoperi noi artiști talentați.”

În România, proiectul va începe în luna septembrie.

Lansarea Atelierelor Imaginației Cartoon Network reprezintă o etapă extrem de importantă în angajamentul Cartoon Network de a-i ajuta pe copii să învețe și să își dezvolte abilități. Acest proiect precedă un alt proiect de amploare, Clubul Prieteniei Cartoon Network, care s-a lansat în luna februarie a acestui an.

Atelierele Imaginaţiei 2Despre Clubul Prieteniei Cartoon Network:
Campania Clubul Prieteniei CN a fost lansată pe 26 februarie în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului şi a fost susţinută de cunoscutul cântăreţ, Alex Velea. În cadrul campaniei, copiii şi tinerii din România au fost încurajaţi să spună stop fenomenului bullying. Sub sloganul ”Fii prietenos, nu răutăcios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea și încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărțuirii și agresiunii de orice fel. Prin intermediul animațiilor, Cartoon Network îi încurajează pe copii să vorbească despre experiențele lor, să îi sprijine pe cei hărțuiți și să fie prietenoși cu toți ceilalți.

Conform bazei de date a Asociației Telefonul Copilului, în numai doua luni de la lansare, aproape 500 de copii au beneficiat de consiliere în urma apelului la 116 111. Pe segmentul gen din totalul cazurilor înregistrate în cadrul campaniei, 55,94% au fost sesizate de băieți, 41,65% de fete și doar 2,41% de părinți.

Despre Cartoon Network:
Cartoon Network este unul dintre principalele posturi de televiziune pentru copii, care difuzează seriale animate de comedie, de acţiune şi aventuri. Cartoon Network se adresează băieţilor şi fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani. Printre serialele reprezentative se numără Uimitoarea lume a lui Gumball, Ben 10: Omnivers, Să-nceapă aventura şi Un show obişnuit. Experienţa Cartoon Network este completată de website-urile premiate, de jocuri, VOD, aplicaţii mobile şi o gamă largă de produse sub licenţă. Canalul paneuropean a fost lansat în 1993, iar Cartoon Network este disponibil acum în versiuni localizate în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în 17 de limbi şi 131 de milioane de case, din 70 de ţări. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting, o companie Time Warner. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați www.CartoonNetwork.ro.