Ce oraş a fost inspiraţia pentru The Simpsons/ Familia Simpson

 

Creatorul The Simpsons/ Familia Simpson, cel mai longeviv serial de desene animate, care se difuzează în prezent în SUA, Matt Groening, a dezvăluit ce oraş real este inspiraţia pentru fictivul Springfield. Este vorba despre Springfield, Oregon.

Personajele din serialul care rulează din 1989 au glumit de multe ori privind locul real în care se află Springfield, anuntă BBC.

Matt Groening a menţionat că a ales să păstreze numele Springfield pentru a-i determina pe oameni să creadă că e chiar oraşul lor. „Anticipând succesul serialului, m-am gândit că va fi frumos ca toată lumea care trăieşte într-un oraş numit Springfield să creadă că acţiunea se petrece chiar la ei”, a mai spus el.

Springfield din Oregon se află la doar 160 de kilometri sud de Portland, oraşul în care a copilărit Groening.

Familia Simpson, show creat de Matt Groening, a câştigat 27 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de animatie difuzat în prime time în SUA. De la lansarea lui, în 1989, Familia Simpson a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din serial.

Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copii Bart, Lisa, Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională.

Serialul Familia Simpson a introdus expresia „D’oh!” în Oxford English Dictionary, iar membrii îndrăgitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

www.thesimpsons.com

Sursa foto: Wikipedia