Cea de-a XI-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie
2 competiții internaționale de lungmetraje și 5 competiții de scurtmetraje – pentru copii între 3 și 14 ani și pentru tineri de peste 15 ani
București, 11 noiembrie 2019: Timp de zece ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului bucureștean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Berlin sau Sundance, producții cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua de distribuție clasică.
Anul acesta, vor avea loc 2 competiții de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria și Cinema Eforie, 8 filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor.
În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse 4 titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Teatrul Apollo 111 pe 9 și 10 noiembrie.
Festivalul include și 5 competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.
Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul VARA MEA EXTRAORDINARĂ CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea în 2016, împreună cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinară cu Tess a primit Mențiunea Specială a Juriului la Berlinale 2019, secțiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin și este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.
Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului vor fi disponibile în curând pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.
KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Uniunii Cineaștilor din România. Proiect cultural finanțat de Primăria Sectorului 3, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 10 ediții precedente, festivalul a avut peste 112.000 de participanți.