Acasă Animatia romaneasca Ceva la TIFF

Ceva la TIFF

302
0
|
|

Scurtmetrajul Ceva de Paul Muresan se vede anul acesta in premiera la TIFF, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc.

Este prima animatie romaneasca inclusa in ultimii 6 ani in programul celui mai mare eveniment din Romania dedicat artei si industriei cinematografice.

Noul proiect de animatie este produs de Puls Digital Production/ Safe Frame, studioul lui Sebastian Cosor, cunoscut pentru creatia sa, Videopictura animata 3D Tipatul/ The Scream, premiata la festivaluri internationale. Producatorul scurtmetrajului Ceva este Mihai Mitrica, directorul Festivalului International de Animatie Anim’est. Scenariul este semnat de Paul Muresan si Cristian Pascariu.

„Ceva este o poveste care se intampla dupa ce „crapam”. Personajul principal alaturi de umbra sa calauza iau un drum de tara la picior pentru a gasi acel „ceva” pe care nu l-au apucat in timpul vietii. Este o poveste despre drumuri intunecate”, a declarat Paul Muresan pentru proanimatie.ro.

Ceva - Paul Muresan Ceva la TIFF Ceva la TIFF Ceva Paul Muresan
Ilustratorul si animatorul a absolvit liceul de arte plastice „Corneliu Baba” din Bistrita si Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca. A fost premiat la Animest (2014, 2016) si la festivaluri de animatie din SUA, Spania si Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here