Chello Zone a achiziționat de curând un nou serial animat – Eroii oraşului

Eroii orasuluiSerialul va fi difuzat în premieră la JimJam, canalul destinat preşcolarilor, începând cu luna mai. Aceasta conţine 26 de episoade, prezentate în format 3D. Personajele principale sunt o serie de maşinuţe, construite special pentru situaţii de urgenţă, printre care se numără Paulie Maşina-de-Poliţie şi Fiona Maşina-de-Pompieri. Ele îi vor ajuta pe locuitorii oraşului să prindă hoţii, să stingă incendiile şi să dezlege tot felul de mistere.

Acest nou serial se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani şi aduce poveşti fascinante ce conțin mesaje pozitive despre importanţa prieteniei și despre rezolvarea problemelor într-un mod cat mai haios, dovedind că oricine poate deveni erou.

Eroii orasului

Interviu cu producătorul serialului Eroii orasului, Pelle Ferner

Pelle Ferner a regizat peste 40 de filme pentru copii şi a produs peste 250 de serii pe DVD. Pelle a colaborat cu importante companii, printre care se numără Rabén & Sjögren Publishing Group, Disney Channel Scandinavia, Egmont şi multe altele. A lucrat şi în industria muzicală şi timp de câţiva ani a avut propriul său studio de înregistrări.

Cum a apărut ideea pentru seria Eroii Oraşului difuzat la JimJam?

Am vrut să realizăm o serie animată bazată pe vehicule de intervenţie, care să locuiescă într-un orăşel plin de alte maşinuţe. Ne-am dorit ca povestea să prezinte dovezi de prietenie, să aducă mister şi amuzament.

Care sunt principalele subiecte ale acestei serii?

Dacă lucrăm împreună şi ne ajutăm, atunci oricine poate deveni un erou. Un erou este un personaj pozitiv, întotdeauna deschis, mereu alături de prietenii care au nevoie de ajutorul său. Chiar şi cele mai mărunte fapte se pot transforma în gesturi eroice.

Ce pot învăţa copiii din această serie?

Noi încercăm să le aratăm că fiecare dintre noi este important, unic în felul său şi toți avem calităţi care ne fac buni în anumite domenii.

Cui se adresează seria Eroii Oraşului?

Seria se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani.

Care a fost suportul educaţional adus acestei serii?

Scopul nostru principal nu este acela de a-i educa pe copii sau de a-i învăţa lucruri noi dintr-un domeniu anume; noi vrem să le dezvoltăm imaginaţia, să îi inspirăm să devină prieteni loiali, să coopereze cu ceilalţi copii, să nu aibă prejudecăţi şi să înţeleagă faptul că fiecare are un scop în viaţă.

Povestiţi-ne despre cercetările întreprinse pentru realizarea acestei producţii.

Am aflat că nu există un alt serial despre maşinile de intervenţie, care să se adreseze copiilor mici. Inspiraţia a venit de la proprii noştri copii şi de la experienţa pe care o avem cu aceştia. Asta a fost punctul de plecare pentru o serie plină de divertisment şi de culoare.

Fiecare dintre personajele seriei Eroii Oraşului au personalităţi distinctive. Cum interacţionează şi cum lucrează împreună (unele personaje sunt eroi, alţii sunt răufăcători etc)?

Toate personajele au personalităţi şi caracteristici diferite, atât fizice cât şi emoționale; tocmai aceste diferențe le fac mai placute. Noi am vrut să arătăm că nu contează cine eşti pentru că suntem cu toţii egali și am vrut să subliniem că oricine poate fi erou – chiar şi un un personaj negativ.

Prin ce se diferenţiază seria Eroii Oraşului de alte serii pentru copii? Care este unicitatea sa?

Eroii Oraşului recurge la fascinaţia eternă a copiilor pentru maşinile de intervenţie. Mai presus de toate, seria celebrează prietenia. Aventurile prin care maşinuţele trec le aduc copiilor multă distracţie şi îi învaţă pe aceştia despre importanța ajutorului dat prietenilor. Seria conţine un mesaj pozitiv: întotdeauna munca în echipă reuşeşte să rezolve chiar şi cele mai dificile probleme. Oricine poate fi un erou!
Eroii Oraşului subliniază esentialul valorilor morale, precum loialitatea, prietenia şi cooperarea.

Eroii Oraşului este o serie animată 3D, foarte colorată şi vibrantă. Cum contribuie aspectele vizuale la completarea mesajelor transmise?

Primul contact cu această serie este cel vizual, aşa încât ne-am dorit ca micii telespectatori să intre în atmosfera unui oraş plin de culoare, relaxant şi plăcut. Atât maşinile cât şi casele amintesc de anii ’50 – ‘60, în timp ce formatul 3D îi conferă animației un aspect modern. Aceste lucruri ne ajută să obţinem atmosfera perfectă şi să expunem poveştile într-un mod unic.

Cum îi încurajează această serie pe copii să întreprindă acţiuni pozitive sau eroice de viaţă?

Noi vrem să îi inspirăm pe copii să se ajute reciproc şi să ţină cont de faptul că suntem egali cu toţii.

În serial apar acțiuni precum furtul, distrugeri sau fantome. Cum reuşiţi să prezentaţi aceste elemente într-un mod pozitiv, fără a deveni înfricoşătoare pentru cei mici?

Nu prezentăm niciodată teme care sunt cu adevărat urâte sau înfricoşătoare. Vrem să le arătăm copiilor că se pot întâmpla tot felul de accidente şi că este important să fie foarte atenţi în multe situaţii. Dacă prezentăm un furt, ne dorim să demonstrăm că este greşit să furi şi dorim să le explicăm copiilor de ce uneori persoanele fac acest lucru. Noi vrem să arătăm ce este bine şi ce este rău şi încercăm să facem acest lucru cât mai natural posibil.

În această serie nu sunt prezentate fantome adevărate. Imaginaţia şi întunericul le vor juca o festă personajelor implicate în această poveste.

Eroii Oraşului îi introduce pe copii în lumea maşinilor de intervenţie (Paulie-Maşina-de-Poliţie, Fiona-Maşina-de Pompieri). Credeţi că este important ca micuţii telespectatori să se familiarizeze cu acestea?

Este important ca micuţii să cunoască maşinile de intervenţie. Dar noi folosim aceste personaje, pe care le transformăm în lideri şi simboluri și care îi ajută pe ceilalţi locuitori în viaţa de zi cu zi. Noi ne concentrăm pe prietenie, corectitudine, rezolvarea problemelor şi pe cooperare.