Clubul desenelor animate la Cetatea artelor (Artidava)
Strada Henri Coandă 38, București
în spatele Observatorului Astronomic
In fiecare luni, incepand cu 27 aprilie, intre orele 18.00 – 19.00.
Preț: 25 lei/ o sedinta
Durata cursului: 6 luni
Pentru a participa la activitatile Clubului desenelor animate, trebuie sa va inscrieti la nr de tel 0721795620
dtodoran@gmail.com
animationmagazine.eu organizează ateliere pentru copii: “Cum se fac desenele animate”. Copiii (6 – 13 ani) vor avea parte de workshop-uri creative dedicate animație, proiecții video cu animații care nu se difuzează la cinema și tv, povești despre universul desenelor animate (istoria animației) și întîlniri cu animatori și regizori de animație.
animationmagazine.eu are experiență în organizarea și susținerea atelierelor de desene animate în grădinițe și școli. În toamna anului 2014 mii de elevi din 27 de școli din Capitală au avut ocazia să afle Cum se fac desenele animate în cadrul unui proiect educațional realizat de Cartoon Network România și animationmagazine.eu, cu avizul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Animația înseamnă imagini în mișcare, care se poate realiza prin diferite metode precum: desen, colaj, modelaj, mişcare de obiecte, creînd, în primul rînd un scenariu, conturînd personajele, cadrul de desfășurare, în cele din urmă rezultînd o poveste deosebită, în care copilul este creatorul, regizorul, cel care decide soarta personajelor.
Acest proiect este o inițiere în lumea desenelor animate. Este un ABC al animației pentru cei mici. Îi va ajuta să înțeleagă mai bine producțiile tv și de cinema, înlăturînd prejudecățiile în ceea ce privesc animatiile noi.
Prin intermediul animației, copiii își vor dezvolta abilități și competențe precum:
Inteligența socială > prin comunicare vizuală și interpersonală, argumentare, expunere, povestire;
Inteligența vizuală/ spațială > prin învățarea și dezvoltarea simțului perspectivei, învățind să privească obiectele din punct de vedere spațial, al evoluției timp-spațiu, prin dezvoltarea simțului perceperii globale a obiectivului urmărit;
Inteligența logică > prin asimilarea tehnicilor de lucru și dezvoltarea logicii consecințelor, a etapelor de realizare a unui proiect;
Inteligența emoțională/ interpersonală > prin identificarea stărilor emoționale și învățarea exprimării acestora;
Inteligența spirituală > prin dezvoltarea simțului eticii: respectul față de rezultatul obținut în urma lucrului în echipă, respectarea ideii și a proprietății intelectuale.
Animația este un domeniu vast care abordează tehnici și subiecte variate, de la animația modelată la cea desenată, cea generata pe calculator și filmul experimental. Animația este amuzantă, adeseori satirică și, nu în ultimul rînd, educațională, fiind un mod de a comunica idei simple sau complexe, abordînd subiecte sociale, emoționale sau, pur și simplu, expresii abstracte.
Copiii intră în contact cu imaginile mișcătoare încă din primii ani de viață. Desenele, filmele, reclamele și orice fel de imagini animate sunt construite pentru a spune o poveste și a provoca emoții, fiind o parte importantă a culturii noastre. Copiii învață în mod intuitiv cum să citească acest tip de mesaj, astfel încît să poată urmări firul poveștii.
Acest proiect se adresează copiilor, în scopul de a-i ajuta să-și pună întrebări, să analizeze, să exploreze și să înțeleagă mai bine ceea ce văd și aud.
Structura:
Workshop de animație;
Vizionare de filme de animație;
Discuții pe baza vizionării animației.
Clubul desenelor animate se desfășoară la Cetatea artelor (Artidava) – în fiecare luni intre orele 18.00 – 19.00.
Strada Henri Coandă 38, București
în spatele Observatorului Astronomic
Cursul este susținut de criticul de film Daniel Todoran-Rareș și animatorul Răzvan Petre.
Răzvan Petre, absolvent al Universității Naționale de Arte din București (UNARTE) și al cursului Animation Worksheep – Anim’est, a participat la realizarea scurtmetrajului de animație La Petite Maison regizat de Isaac Holland, premiat la Animated Dreams Festival în Estonia – Best Student Film.
Daniel Todoran-Rareș este editor șef la animationmagazine.eu. Este membru UCIN (Uniunea Cineaștilor din România). În luna octombrie 2010 a organizat o dezbatere despre filmul românesc de animație la Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est 2010. Imediat după evenimentul de la Anim’est, a susținut o prezentare despre animația românească contemporană la festivalul de animație Metrion și la facultatea de sociologie din Oradea. În vara anului 2011 a organizat o seară a animației contemporane românești la Muzeul Național de Artă Contemporană, în cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, inițiat de Alexandru Ciubotariu/ Pisica Pătrată și ICR. În luna octombrie 2014, Daniel a susținut workshop-ul “Cum se fac desenele animate” în școlile din Capitală în cadrul unui proiect educațional realizat de Cartoon Network România și animationmagazine.eu, cu avizul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Cu prilejul Zilei Internaționale a Animației, Daniel Todoran-Rareș a organizat Zilele Animației la Cine Grand (1 și 2 noiembrie 2014).
dtodoran@gmail.com
contact@animationmagazine.eu
tel 0721795620