Compania Walt Disney a cumparat 21st Century Fox, compania care detine serialul de animatie Familia Simpsons

Compania Walt Disney a iesit la cumparaturi. Dupa achizionarea Pixar, Marvel si Lucasfilm, Disney achizitioneaza compania 21st Century Fox, detinuta de magnatul media Rupert Murdoch, pentru suma de 52,4 miliarde de dolari, potrivit presei americane.

Disney va prelua studiourile de film si televiziune Twentieth Century Fox si cele 39% din actiunile furnizorului de televiziune cu plată (pay TV) British Sky Broadcasting Group – BSkyB din Marea Britanie detinute de Rupert Murdoch. Operatiunile care se concentreaza pe sport si ştiri ale Fox vor forma o noua companie.

In cadrul tranzactiei, Fox vinde si televiziunile sale FX si National Geographic, precum si compania media Star India.

Disney va cumpara si actiunile detinute de Fox in serviciul de video streaming Hulu, obtinand astfel controlul majoritar al unui competitor al platformei Netflix. Hulu este detinuta partial de Comcast si Time Warner.

Tranzactia ofera companiei Disney control si asupra unui catalog urias de productii de succes, precum Star Wars, Avatar, Deadpool si The Simpsons.

Ce se va intampla cu Familia Simpsons in universul Disney

Sursa imaginii: Emerson ëCello, The Simpsons – Disney Universe

Dupa incheierea tranzactiei, Murdoch ramane proprietarul Fox News, al postului de sport FS1 si al Fox Network.

The Walt Disney Company este al doilea conglomerat media din lume, dupa Comcast. Fondata in 1923, de fratii Walt Disney si Roy O. Disney, compania detine in prezent operatiuni in cinema, teatru, radio, muzica, publishing si online media. De asemenea, detine, printre altele, parcuri de divertisment si retele TV precum ABC, Disney Channel si ESPN.

In urma cu 5 ani, compania Disney a preluat studiourile lui George Lucas: Lucasfilm, Industrial Light and Magic si Skywalker Sound. Pentru firmele lui George Lucas, Disney a platit 4.05 miliarde de dolari. In 2009, Disney a cumparat studiourile Marvel cu 4 miliarde de dolari, dobandind astfel control asupra unor super eroi ca Iron Man, Captain America, Hulk si Thor.

In 2012 Disney a fost interesata sa cumpere compania Hasbro. Sunt curios care este urmatoarea achizitie a companiei Walt Disney 🙂