Concursul national de animatie WORLD OF ANIMATION Brasov 2023

Centrul Cultural „Reduta” prin Serviciul Programe Culturale, organizează în perioada 12 iunie – 10 octombrie 2023, cea de-a doua ediție a Concursului de animație „WORLD OF ANIMATION”.

Concursul se va desfășura într-o singură secțiune, luându-se în considerare că realizarea producțiilor, indiferent de modul de abordare artistic, este la fel de complexă, iar volumul de muncă și ingeniozitatea sunt laborioase în oricare dintre abordările participanților.

În concurs sunt acceptate producții care pot să cuprindă teme diferite, neexistând un subiect predefinit. Nu se admit lucrări cu conținut obscen sau care promovează probleme de natură să aducă prejudicii de imagine socială sau personală.
Criteriile de jurizare sunt: calitatea animației, calități tehnice (render, light, linie de desen sau realizare), claritatea transpunerii mesajului vizual, creativitatea şi originalitatea.

Fiecare autor poate trimite o singură producție pentru concurs. Câștigătorul Marelui Premiu „World of Animation”, ediția anterioară, nu mai poate participa la concurs.

Înscrierea în concurs se va face pe baza trimiterii fișei de înscriere și a lucrării pe adresa de e-mail centrulculturalredutabv@gmail.com .

Numele producției trebuie să conțină obligatoriu autorul și titlul lucrării, nume prenume_titlul producției .

Sunt acceptate producții alb-negru și/sau color, cu sunet sau fără coloană sonoră, cu durata cuprinsă între 1 minut de animație până la 10 minute de animație.

Producția trebuie să fie HD (nu neapărat 2K sau 4K) și de preferat în format MP4, AVI, M4V, WMV.

Coloana sonoră/sunetul/piesa muzicală sau fundalul sonor al producției trebuie să îndeplinească condițiile copyright-ului și al legilor drepturilor de autor în vigoare, iar acest lucru trebuie amintit în fișa de înscriere.

Termenul limită de trimitere al producțiilor este 10 octombrie 2023, câștigătorii urmând a fi anunțați până pe data de 25 octombrie a.c.

Producțiile câștigătoare, precum și alte producții selectate, vor fi difuzate la Centrul Cultural „Reduta”, în perioada 17-18 noiembrie a.c.

Producțiile vor rămâne în patrimoniul Centrului Cultural „Reduta” Braşov și pot fi utilizate doar în scopul promovării acestui concurs. Concurenții îşi menţin drepturile de autor asupra producțiilor.

Premiile acordate

MARELE PREMIU „WORLD OF ANIMATION”– 4500 RON
PREMIUL I – 3500 RON
PREMIUL al II-lea – 3000 RON
PREMIUL al III-lea – 2500 RON
PREMIUL SPECIAL CHEESY – 1500 RON