Cronica de film: Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor

Va recomand filmul de animatie Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor – regizat de Zack Snyder.

Este o productie impresionanta care te duce cu gandul la filmul Stapanul inelelor, la luptele intre bine si rau. Ambele filme sunt marca Warner Bros.

Colegii mei din „industria” animatiei o sa fie incantati de partea tehnica, de adancimea si acuratetea imaginii 3D, de textura deosebita a penajului eroilor, mimica aproape umana a pasarilor…

Este posibil ca cei mici sa se plictiseasca la jumatatea vizionarii filmului. Este o poveste coerenta, cu multe efecte speciale, dar totul este previzibil.

Imi imaginez momentul vizionarii filmului impreuna cu fiica mea (1 luna) cand va fi mai mare 🙂 Cred ca peste cativa ani o sa fie captivata de intamplarile bufnitelor.

Povestea are vigoare si o paleta larga de personaje, de la cele mai dragute fiinte si pana la cele mai rele cu putinta. Tot timpul vizionarii filmului am avut senzatia ca pasarile sunt reale 🙂 Iti doresti sa atingi penele si puful lor.

Puiul de bufnita invata sa aiba incredere in el insusi si in ceva care-i depaseste limitele personale. El trebuie sa se razboiasca cu forte potrivnice, iar in timpul acestei lupte, devine singura sansa de supravietuire a regatului bufnitelor.

Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole/ Legende din regatul bufnitelor este inspirat dupa volumele indragite din seria Guardians of Ga’Hoole, de Kathryn Lasky.

Filmul ni-l prezinta pe Soren, un tanar din familia bufnitelor, vrajit de povestile eroice ale tatalui sau despre Guardians of Ga’Hoole, o armata de luptatori inaripati care da o batalie pe viata si pe moarte pentru a salva neamul bufnitelor din ghearele Purilor, forte ale raului.

In timp ce Soren viseaza ca intr-o buna zi va putea sa intre in armata eroilor sai favoriti, fratele lui mai mare, Kludd, il ia in deradere; acesta tanjeste mai degraba
sa vaneze, sa zboare liber din creanga in creanga si sa-si inlocuiasca fratele mai mic in inima tatalui lor. Dar invidia lui Kludd are consecinte teribile — cei doi frati cad din varful copacului in care-si aveau cuibul, chiar in ghearele Purilor. Acum vine momentul ca Soren sa organizeze o evadare spectaculoasa cu ajutorul altor bufnite tinere si curajoase. Ele zboara impreuna peste mare si prin zona ceturilor intunecate pentru a ajunge la Marele Copac, unde isi au salasul legendarii Gardieni — acestia sunt singura speranta a lui Soren de a-i invinge pe Puri si de a salva regatul bufnitelor.

wwws.warnerbros.co.uk/legendoftheguardians