Cronica de film pentru DVD-ul Jocurile foamei/ The Hunger Games

Va recomand DVD-ul Jocurile foamei/ The Hunger Games, în regia lui Gary Ross – distribuit de Pro Video. Chiar daca filmul nu are parte de multe efecte vizuale, The Hunger Games merita atentia noastra.

Este posibil ca cititorii animationmagazine.eu sa fie familiarizati cu The Hunger Games, trilogia scrisa de Suzanne Collins. Autoarea s-a implicat si in scenariul ecranizarii.

Cumparati DVD-ul sau Blu-ray-ul si asezati-va comod in fotoliu pentru a urmari timp de doua ore si ceva un film care te va pune pe ginduri.

Ne-am obisnuit cu reality show-urile din spatiul tv mioritic. Incercati sa va imaginati ca traim intr-o societate totalitara, cu lideri care folosesc tehnologia pentru a realiza un reality show cu noi, muritorii de rind,luptindu-ne pentru supravietuire.

Acest film imi aduce aminte de Somnul insulei (1994) regizat de Mircea Veroiu – film care pune in discutie tema libertatii, folosindu-se de un limbaj cinematografic specific perioadei comuniste, cu multe metafore.

Nu o sa povestesc filmul Jocurile foamei 🙂 Va las pe voi sa-mi povestiti dupa ce vizionati noul DVD adus de ProVideo.

Si filmul lui Veroiu atragea atentia ca dictatura poate aparea oricind si oriunde. Important este sa nu ne lasam cuprinsi de somn si sa luptam.

Cea de-a doua parte a aventurilor lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), eroina Jocurilor Foamei/ The Hunger Games, va fi lansata anul viitor. Cu acest prilej, cei de la Lionsgate au lansat online un poster video animat al filmului. Partea a doua a seriei  The Hunger Games este programata sa aiba premiera pe 22 noiembrie 2013.
In noul film, Katniss Everdeen revine acasa dupa cistigarea celei de-a 74-a editii a Jocurilor Foamei alaturi de Peeta Mellark. Triumful lor inseamna insa ca vor trebui sa-si paraseasca prietenii si familia pentru a porni intr-un Turneu al victoriei prin toate districtele. Katniss simte ca in districte mocneste o revolta, insa Capitolul este inca tare pe pozitii, iar presedintele Snow se ocupa de o alta editie a Jocurilor Foamei care ar putea schimba permanent Panem-ul.
Regizor este Francis Lawrence, in timp ce scenariul a fost scris de catre Simon Beaufoy (cel care a scris si The Full Monty, Slumdog Millionaire sau 127 Hours) impreuna cu Michael Arndt (scenaristul lui Little Miss Sunshine sau al lui Toy Story 3, dar si al lui Star Wars: Episode VII, programat sa apara in 2015).
The Hunger Games ce i-a avut ca protagonisti pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson si Liam Hemsworth, a fost lansat in luna martie si a devenit un fenomen in cultura pop si mai ales in rindul adolescentilor nord-americani, obtinand incasari de 686 de milioane de dolari pe plan mondial.
Filmul The Hunger Games: Mockingjay, Part 1 va ajunge in salile de cinema pe 21 noiembrie 2014, iar pelicula The Hunger Games: Mockingjay, Part 2 va fi lansata pe 20 noiembrie 2015.