Cronica de film: Pirații! O bandă de neisprăviți/ The Pirates! Band of Misfits

Trebuie sa mergeti la cinema pentru a vedea filmul de animatie 3D Pirații! O bandă de neisprăviți/ The Pirates! Band of Misfits. O să-l îndrăgiți pe piratul atipic de la Aardman. Este suficient să vă spun că este o comedie cu nişte piraţi extrem de neîndemînatici, incompetenţi şi care nu se pricep la piraterie.

Filmul Piraţii! este o producţie Aardman Animations, în regia lui Peter Lord. Scenariul este realizat de Gideon Defoe, după nuvela sa The Pirates! In an Adventure with Scientists. Producătorii filmului sînt Peter Lord, David Sproxton şi Julie Lockhart. Producător executiv este Carla Shelley. Vocile personajelor sînt interpretate de Hugh Grant, David Tennant, Imelda Staunton, Martin Freeman şi Jeremy Piven.

Piraţii! reprezintă cea de-a doua colaborare a companiei Aardman cu Sony Pictures Animation, după Arthur Christmas. Pentru a aduce pe marele ecran personajele nuvelei lui Defoe, cei de la Aardman au realizat numeroase desene după, care au servit ulterior la modelarea unor păpuşi tridimensionale din lut, pentru a vedea cum arată personajele în 3D. În total, la realizarea filmului au lucrat 525 de persoane, dintre care 33 specialişti în animaţie, iar filmările au fost realizate în 4 studiouri, de către 41 de echipe de filmare.

thepirates-movie.com

Una dintre cele mai mari realizări a fost ambarcaţiunea piraţilor, care a fost în întregime confecţionată manual şi a constat din 44.569 de elemente. Cîntărind 350 kg, ea măsoară 4,2 metri lungime şi 4,6 metri înălţime. Pentru a o deplasa dintr-un studio într-altul, echipa de realizatori a fost nevoită să decupeze cadrul uşii pentru a putea trece.

Peter Lord (regizorul si producătorul filmului de animatie) este cofondator, împreună cu David Sproxton, al companiei Aardman Animations, care a produs filme de mare succes precum Chicken Run şi Arthur Christmas (la acest film, Peter Lord a fost producător, iar filmul a fost nominalizat la Globul de Aur şi la Premiul BAFTA pentru cel mai bun film de animaţie).

Pirații! O bandă de neisprăviți/ The Pirates! Band of Misfits este un film de animatie bine realizat cu… umor britanic.

Productia Aardman pune accentul pe ironizarea celor doua personaje din film: omul de stiinta Darwin si regina Victoria.

Sa nu va asteptati la un film cu imagini impresionante. Nu este o productie Disney. 🙂 Filmul nu are un ritm suficient de alert si dinamic, precum productiile seriei Piratii din Caraibe. Nu va speriati 🙂 Nu o sa va plictisiti. O sa fie o placere sa vizionati aceasta productie.

Sursa video: contul de YouTube – Sony Pictures