Cronica pentru DVD-ul Toti ciinii merg in rai/ All Dogs Go to Heaven

693In urma cu un an citeam pe blogul cartoonbrew.com ca Don Bluth, renumit pentru productile sale de animatie, are multe proiecte interesante. Veteranul animatiei clasice este implicat in industria jocurilor video.

Posibil ca in viitorul apropiat sa realizez un interviu cu acesta. Motiv pentru care trebuie sa (re)vad toate filmele de animatie realizate de el si compania sa, Don Bluth Animation.

Asa ca am inceput cu… productia clasica marca Don Bluth Toti ciinii merg in rai/ All Dogs Go to Heaven (1989). DVD-ul este distribuit de Empire Film Romania. Lungmetrajul de animatie este regizat de Don Bluth si Gary Goldman.

Se observa influente ale stilului clasic Disney in productia Toti ciinii merg in rai/ All Dogs Go to Heaven. Don Bluth a lucrat la studiourile Walt Disney inainte ca acesta sa-si infiinteze propria companie de film.

Intr-un interviu, Don Bluth spunea ca o scena bine realizata pe computer nu trebuie sa iasa in evidenta, ci trebuie sa se integreze pe neobservate scenelor pictate de mina si sa se potriveasca cu culoarea, textura si emotia filmului.

Don Bluth este considerat unul dintre liderii renasterii filmului clasic de animatie. In 1979 si-a infiintat propriul studiou de animatie. A debutat la studiourile Walt Disney ca asistent animator la lungmetrajul de animatie Frumoasa din padurea adormita/ Sleeping beauty.

In 1983, Bluth, Goldman si John Pomeroy au format Bluth Group si au realizat Dragon’s Lair, primul joc video interactiv pe disc laser.

Don Bluth a realizat si filme de animatie produse de Steven Spielberg si George Lucas. Este vorba despre An american tail si The land before time.

Revenind la DVD-ul Toti ciinii merg in rai/ All Dogs Go to Heaven, o sa observati ca este filmul de animatie perfect pentru cei mici. Cei care vizioneaza posturile tv Minimax, Disney Junior, Boomerang (programul Cartoonito) si JimJam, vor fi incintati de productia Don Bluth. Este o poveste cu catei si… o fetita.

Mai jos aveti sinopsisul filmului de animatie, preluat de pe website-ul empirefilm.ro:

„Un ciine pe nume Charlie, ucis de catre rivalul sau Carface, ajunge in rai. Dorind sa-si faca singur dreptate, el pacaleste „raiul” si reuseste sa ajunga din nou pe pamant, avertizat fiind, ca prin ceea ce a facut va ajunge in iad. Odata intors, Charlie face din nou echipa cu vechiul sau prieten Itchy, alaturi de care isi pregateste razbunarea. Ajutat de Anne Marie, o fetita orfana care are darul de a vorbi cu animalele, va reusi sa isi duca misiunea la bun sfirsit. Cu toate acestea, cosmarurile nu-i dau pace, fiindu-i teama de ceea ce-l va astepta in iad, unde risca sa ajunga, in cazul in care nu va reusi sa dovedeasca inca o data ca este demn de a se intoarce in rai”