Cum sa iti dresezi dragonul 2 (VIDEO dublat in romana)

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2

In urma cu patru ani, DreamWorks Animation lansa prima parte How To Train Your Dragon/ Cum sa iti dresezi dragonul, film de animatie bine realizat, cu o poveste buna si cu dialoguri comice. De fiecare data cind revad acest film, ma distrez. Este un film de actiune, plin de umor, are de toate pentru toti, pentru cei mici si pentru cei mari deopotriva. Este o animatie care se apropie mai mult de stilul studiourilor Disney. Lucru care se poate explica prin faptul ca Chris Sanders, regizorul filmului de animatie Cum sa iti dresezi dragonul e acelasi de la filmul de animatie Disney, Lilo si Stitch. Dragonul Stirb si micul extraterestru Stitch au aceeasi mimica :).

Partea a doua este realizata de alt regizor. Este vorba despre alt profesionist de la Disney 🙂 Dean DeBlois care a co regizat cu Chris Sanders prima parte How To Train Your Dragon.

Cum sa iti dresezi dragonul 2 - Trailer dublat in romana

Primele 5 Minute din Cum sa iti dresezi dragonul 2

Bazata pe cartea cu acelasi nume Cum sa iti dresezi dragonul de Cressida Cowell, filmul de animatie este continuarea celebrei pelicule din 2010. Vizual, animatia este reusita, dar… filmul in sine este mediocru. Viziunea regizorala este neclara. Nu am inteles ce se doreste de la trilogia How To Train Your Dragon. Daca in prima parte avem parte de multa actiune si dialoguri comice, in How To Train Your Dragon 2, scenele cu vikingi si dragoni seamana cu episoadele din serialul de animatie DreamWorks Animation Dragonii: Aparatorii insulei de la Cartoon Network. In productia tv avem scene fixe si multa vorbarie. In How To Train Your Dragon 2 lipsesc dialogurile comice. Iar actiunea filmului nu este suficient de atractiva pentru cei mici. Am avut ocazia sa ii vad pe copii cum se plictisesc in timpul vizionarii productiei DreamWorks Animation.

Cred ca partea a doua a filmului de animatie How To Train Your Dragon 2 se adreseaza doar tineriilor si adultiilor.

In cartea originala a Cressidei Cowell, dragonii vorbeau – aveau limba lor. In viziunea DreamWorks dragonii seamana mai mult cu animalele, comunica non-verbal. Acestia si-au dorit dragoni mai duri, mai greu de cucerit… Toti dragonii au personalitate, fara sa se bazeze pe o voce. Exista elementul sunet, dar se refera mai mult la mersul si expresia faciala, ceea ce face atit de bine animatia 3D.

Inainte de lansarea acestui film, studiourile DreamWorks Animation si-au imbunatatit procesul de productie si software-ul folosit pentru generarea animatiilor. How To Train Your Dragon 2 a fost primul film al studiourilor pentru care s-a folosit tehnica procesarii scalabile, dezvoltata impreuna cu Hewlett-Packard (HP).

Dean DeBlois (scenarist/ regizor) este un cineast care se simte foarte bine atit in lumea live-action cit si in animatie. Este probabil cel mai bine cunoscut pentru prestatia in calitate de co-regizor si co-scenarist al productiei Walt Disney Animation Studios, Lilo & Stitch. De asemenea, a fos head of story pentru hitul Disney Mulan.