Descoperă povestea din spatele poveştii în filmul „Maleficent” (VIDEO subtitrat în română)

Maleficent poster

2014 este anul care marchează aniversarea a 55 de ani pentru personajul care a aruncat o vrajă asupra tinerei frumoase din pădurea adormită, în filmul de animaţie lansat de Disney în 1959. Din acel moment, Maleficent a devenit cel mai cunoscut personaj negativ din lumea Disney. Povestea sa este readusă la viaţă în „Maleficent”, într-o nouă versiune a basmului, având-o în rolul principal pe actriţa Angelina Jolie, premiată cu Oscar în 2000.

Filmul este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 30 mai 2014, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D.

Povestea prinţesei blestemată de ursitoarea cea rea să cadă într-un somn adânc există de la începuturile basmelor, transformându-se, sub nume diferite, de-a lungul a peste 400 de ani. Cele mai cunoscute versiuni rămân, însă, cele semnate de Charles Perrault, respectiv Fraţii Grimm.

„Am iubit-o pe Maleficent încă de când eram mică”, spune Angelina Jolie. „E personajul meu Disney preferat. Îmi era teamă de ea şi o îndrăgeam deopotrivă.” Această dualitate l-a intrigat şi pe producătorul Joe Roth: „Filmul este construit în jurul unui personaj pe care nu l-am cunoscut decât având o inimă de gheaţă, iar povestea noastră răspunde la întrebarea «De ce?». Aş vrea ca publicul să simtă că a intrat într-o lume nemaivăzută înainte şi sper că oamenii vor ieşi de la film cu gândul că nimeni nu este de neiertat.”

Decizia de a o avea pe Angelina Jolie în rolul principal din „Maleficent” a venit ca o alegere firească, regizorul Robert Stromberg spunând: „E suficient să te uiţi la fotografia ei şi la imaginea lui Maleficent şi poţi observa că este potrivirea perfectă.”
„Am fost impresionată de scenariu încă de la prima citire”, spune Jolie. „Era ca şi cum dezvăluiam un mister extraordinar. Cu toţii cunoaştem povestea «Frumoasei adormite» şi o ştim pe Maleficent şi ce s-a întâmplat la botez, pentru că am crescut cu ea. Dar ce nu am aflat niciodată este ce s-a întâmplat înainte?”

Răspunsul a venit de la scenarista Linda Woolverton: „I-am creat un trecut care duce la momentul în care o blesteamă pe micuţa Aurora, trecând apoi de acel moment prin perspectiva lui Maleficent, până la sfârşitul filmului. Dar este o reinventare, nu o simplă repovestire.”

Alături de Angelina Jolie, în film îi veţi vedea şi pe trei dintre copiii actriţei: Vivienne Jolie-Pitt, în vârstă de 5 ani, o interpretează pe prinţesa Aurora copil, iar Pax şi Zahara apar în scene cameo.

„Maleficent” se bucură şi de prezenţa artistei americane Lana Del Ray, care a înregistrat pentru coloana sonoră o reinterpretare a clasicei şi binecunoscutei melodii „Once Upon a Dream” din filmul de animaţie Disney „Frumoasa adormită”.

Filmul reprezintă debutul regizoral al designerului de producţie Robert Stromberg – deţinător al două premii Oscar, primite la categoria Cea mai bună scenografie, pentru filmele „Avatar” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Din distribuţie fac parte Angelina Jolie (Maleficent), Elle Fanning (prinţesa Aurora), Brenton Thwaites (prinţul Phillip), Sharlto Copley (Stefan), Sam Riley (Diaval), Miranda Richardson (regina Ulla), Imelda Staunton (Knotgrass), Juno Temple (Thistletwit) şi Lesley Manville (Flittle).

Sinopsis
„Maleficent” explorează povestea nespusă a celui mai emblematic personaj negativ din basmul clasic „Frumoasa din pădurea adormită”, dezvăluind elemente alte trădării sale, care i-au împietrit, în cele din urmă, inima sa pură. Condusă de răzbunare şi de o dorinţă aprigă de a proteja ţinuturile părăsite peste care stăpâneşte, Maleficent aruncă un blestem nemilos şi irevocabil asupra Aurorei, fiica nou-născută a regelui. Pe măsură ce creşte, Aurora este prinsă în mijlocul conflictului aprins dintre Regatul pădurii, pe care l-a îndrăgit, şi Regatul oamenilor, care îi poartă moştenirea. Maleficent îşi dă seama că Aurora ar putea deţine cheia pentru pacea din ţinut şi este forţată să ia măsuri drastice, care vor schimba ambele lumi pentru totdeauna.

Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.