Disney a ieșit la cumpărături. Vrea să achiziționeze Maker Studios, unul dintre principalii furnizori de conţinut pentru YouTube

disney-logoGigantul american de media şi divertisment The Walt Disney Company este în negocieri pentru a cumpăra Maker Studios, unul dintre principalii furnizori de conţinut pentru site-ul YouTube, tranzacţia fiind estimată la 500 de milioane de dolari.

Tranzacţia ar putea ajunge chiar la 900 de milioane de dolari dacă Maker Studios îşi va atinge ţintele de performanţă din punct de vedere financiar, potrivit Financial Times, care citează la rândul său surse.

Dacă tranzacţia va fi încheiată, aceasta va fi una dintre cele mai mari investiţii făcute de o companie media tradiţională într-un dezvoltator de conţinut pentru site-ul de partajare de fişiere video YouTube, anunță Reuters.

În ultimii ani, site-ul YouTube, care este deţinut de gigantul de internet Google, a încercat să îşi crească veniturile prin atragerea unei comunităţi de profesionişti şi dezvoltatori de conţinut.

Potrivit Maker Studios, conţinutul său video postat pe YouTube este vizionat de 5,5 miliarde de ori în fiecare lună.

De asemenea, Maker Studios a atras finanţări de aproximativ 70 de milioane de dolari de la finanţatori precum Time Warner Investments.