Dupa o calatorie de 4 luni in America de Sud, Veronica Solomon revine cu un proiect nou – stop-motion-ul Fight-back (VIDEO)

Veronica Solomon

Veronica Solomon, animatoarea care a cucerit publicul Anim’est cu creatia sa, How to Deal with Nonsense, revine cu o animatie noua. Este vorba despre stop-motion-ul Fight-back.

Tinara animatoare studiaza animatia la Filmuniversität Babelsberg „Konrad Wolf” din Germania. In prezent, Veronica lucreaza la filmul ei de absolvire. Cu filmul ei din anul doi de facultate este in postprductie.

„Filmuletul pus pe Vimeo este rezultatul unui workshop de 5 zile. Gil Alkabetz, profesor la noi la universitate (nota redactiei: Filmuniversität Babelsberg „Konrad Wolf”) si animator celebru, tine in fiecare an un workshop numit Animation Unplugged pentru studentii de la animatie in colaborare cu cei de la muzica de film.

Specific acestui workshop este procesul de dezvoltare a ideii: Gil da o tema, de fiecare data alta, si un formular cu intrebari care ajuta participantii sa acceseze experiente personale. De asemenea, la inceput se ofera si un exemplu, sub forma unui text pe tema respectiva.

Cu norocul meu, am nimerit la tema: Despartirea de copilarie. Fiecare a trebuit sa identifice evenimentul sau situatia care a marcat trecerea in viata lor… Cred ca filmuletul meu pare trist la prima vedere, dar spre deosebire de colegii mei, care toti au identificat momentul ca „pierderea paradisului”, pentru mine a fost inceputul „eliberarii de sub teroare” – in termeni dramatici, momentul in care am decis sa opun rezistenta.

„Widerstand” se traduce cel mai bine in romana ca „Impotrivire”. Multi au gasit rezultatul ca fiind foarte miscator. Si eu sunt multumita, mai ales ca am reusit sa exersez pentru prima data aceasta tehnica. Planuiesc sa folosesc stop-motion pentru urmatorul meu film, folosind plastelina.

Am vazut pe net ca Gil mai tine workshopul si in alte institutii de invatamant prin lume unde se preda animatie. Il recomand, poate fii foarte terapeutic :)”, a declarat Veronica Solomon pentru animationmagazine.eu.

 

Veronica Solomon a lucrat in industria animatiei din America din Sud

In urma cu citeva luni, Veronica s-a aflat in America de Sud pentru internship in domeniul animatiei.

„Semestrul petrecut acolo a fost binevenit, chiar necesar, as zice, si chiar daca nu am fost 100% libera sa calatoresc asa cum mi-as fi dorit, sunt foarte fericita ca am dobindit experienta”

Pentru a putea intrerupe studiile fara a fii exmatriculata, Veronica a facut practica in America de Sud. Cu ajutorul unei recomandari din partea lui Alkabetz, Veronica a facut practica la studioul lui Juan Pablo Zaramella.

Veronica Solomon la Can-Club

Veronica S. la Can-Club

A lucrat la realizarea serialului „El Hombre mas chiquito del Mundo” la Can-Can Club – un studio din Buenos Aires specializat pe stop-motion, cu care colaboreaza frecvent Juan Pablo Zaramella. A amestecat plastelina, a modelat si a multiplicat parti din personaj, a pictat…

„A fost de lucru, a fost amuzant, am invatat chestii noi, am cunoscut multi oameni foarte misto. Mi-as dori sa-i reintilnesc cindva”

„A doua parte din practica mea in America de Sud urma sa aiba loc in Ecuador si a trebuit sa-mi potrivesc programul cu echipa de filmare. A fost o mare pierdere de vreme pentru mine. Dupa multe mailuri si conversatii pe Skype, ajunsa acolo am avut surpriza sa nu gasesc nimic din necesarul tehnic pe care-l cerusem pentru pixilatie… Regizoarea mi-a spus ca poate nici nu mai are sens sa foloseasca animatie.

Am fost foarte fericita sa-mi scurtez sederea in oraselul acela pierdut in jungla si sa-mi reiau calatoria”

Veronica Solomon in America de Sud

„Uitindu-ma la poze in acest zile, mi-am dat seama ca vreau sa ma intorc neaparat in America Latina, eventual sa traiesc acolo citiva ani.

Calatoria mea de dupa practica a fost mai mult un tur de forta: am trecut in 7 saptamini prin 7 tari.

7 saptamini a durat calatoria mea de dupa practica. Cu totul am stat 4 luni jumate in America de Sud. Am fost mereu in miscare, incercind sa vad cit mai mult in timpul putin pe care-l aveam. Ma bucur ca am tinut un blog, altfel nu mi-as aminti nici jumatate din ce s-a intimplat”, a adaugat Veronica Solomon.

Sursa foto: blogul artistei, bendpanic.blogspot.ro

 

VIDEO: O romanca lucreaza la un studiou de animatie din Germania