Acasă Stiri DVD Mune: Gardianul Lunii #review

DVD Mune: Gardianul Lunii #review

247
0
||||
||||

Astazi am avut ocazia sa revad lungmetrajul de animatie Mune: Gardianul Lunii/ Mune, le gardien de la lune. Este o productie frantuzeasca, in regia lui Benoît Philippon si Alexandre Heboyan. Multumesc ProVideo, distribuitorul DVD-ului Mune: Gardianul Lunii.

Este un film minunat destinat intregii familii, cu un vizual de nota 10, cu o poveste frumoasa.

„Intr-un univers in care ziua si noaptea se afla sub atenta grija a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiridus al noptii, este ales sa devina Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. In ciuda unei staturi deloc impunatoare si a lipsei sale de experienta in coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie sa ghideze Luna in noapte si sa vegheze asupra Lumii Viselor. Insa cind novicele si inocentul Mune pierde Luna din greseala, echilibrul planetei este in pericol, iar Soarele cade in miinile lui Necross, lordul lumii subterane. Intreaga planeta se scufunda in intuneric.

Pentru a salva omenirea, Mune trebuie sa faca echipa cu noul Gardian al Soarelui, egoistul Sohone si cu Glim, o faptura agila, dar plapinda din ceara. Aventura incredibila care ii asteapta ii va transforma in cei mai buni prieteni” (sinopsis)

Mune-DVD_3D-pack DVD Mune: Gardianul Lunii #review DVD Mune: Gardianul Lunii #review Mune DVD 3D pack

Nu o sa va vina sa credeti, dar animatia este realizata de Orange, cei care au produs si scurtmetrajul de animatie cu girafele in bazinul de inot 🙂 Orange a realizat si lungmetrajul de animatie Micul print.

Orange nu este singurul producator la acest film de animatie. Urmatorii producatori sunt: Onyx Films, Kinology si ON Animation Studios.

Licentiat al scolii Gobelins, Alexandre Heboyan a regizat si facut grafica primului scurtmetraj La Migration Bigoudenn, proiect care a obtinut mai multe premii: premiul juriului la Siggraph, premiul Coup de Coeur Canal+ la festivalul Emagiciens si Premiul Ars Electronica. Debuteaza ca grafician penntru proiectul Azur et Asmar de Michel Ocelot.

Remarcat rapid de DreamWorks Animation, acesta a facut grafica pentru cunoscutele animatii Kung Fu Panda si Monstri contra Extraterestri.

In Mune: Gardianul Lunii se observa amprenta acestui profesionist in domeniul animatiei, influentind productia cu stilul sau original. Asa cum spune si el intr-un interviu, Mune: Gardianul Lunii este o sinteza intre clasicii animatiei, din epoca de aur Disney, filmele lui Miyazaki si animatia lui Paul Grimault si Michel Ocelot. Vizual, animatia nu are aspectul unei productii clasice. Are si ceva din vizualul productiilor Pixar si DreamWorks Animation. Este un echilibru, o armonie intre stilurile de animatie. Mi-a placut transpunerea personajelor in vis, folosind tehnica de animatie 2D digital. Majoritatea scenelor sunt in planul real realizat in CGI. Trecerea de la o tehnica de animatie la alta este bine realizata. Tot filmul are parte de scene reusite, bine regizate. Avem parte de actiune, aventura, umor si… emotii.

Micutzii se vor minuna cind vor vedea aceasta animatie. Sunt convins ca toti vor intelege mesajul ecologist: care ar fi impactul disparitiei Lunii sau a Soarelui asupra planetei noastre?

Intr-un interviu, regizorul Alexandre Heboyan a spus ca spre desebire de majoritatea filmelor de animatie, in care stilizarea se face in 3D si unde volumele sunt sugerate prin umbre si prin nuante de gri, ei au folosit texturile si materialele pentru a obtine ce si-au dorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here