„Fantastic Beasts and Where to Find Them”, primul film al unei serii inspirate din universul „Harry Potter”, lansat în noiembrie 2016

Fantastic Beasts and Where to Find ThemLansarea lungmetrajului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, prima pelicula dintr-o serie inspirată din universul francizei „Harry Potter”, a fost programată de studiourile Warner Bros. pentru data de 18 noiembrie 2016.

Filmul, o poveste originală şi debutul ca scenarist al autoarei J. K. Rowling, va cuprinde toată elementele de magie şi misticismul familiar fanilor seriei „Harry Potter”. Scriitoarea a descris povestea ei ca o „extensie a lumii vrăjitorilor”, care are loc cu 70 de ani înainte de povestea lui Harry Potter şi este concentrată în jurul aventurilor lui Newt Scamander, autorul fictiv al volumului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”.

De asemenea, în afară de partea cinematografică, „Fantastic Beasts” se va extinde pe mai multe platforme, inclusiv jocuri video, produse de consum şi proiecte digitale.

„Fantastic Beasts” este unul dintre cele două volume mici scrise de Rowling, un manual de la şcoala de magie Hogwarts. Al doilea volum este „Quidditch Through the Ages” şi amândouă au fost publicate în martie 2001.

Cele şapte volume din seria „Harry Potter”, care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook în martie 2012, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.

Seria „Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În vârstă de 48 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.