Acasă Fără categorie Filme de animatie la NORDIC FILM FESTIVAL #NordicFF

Filme de animatie la NORDIC FILM FESTIVAL #NordicFF

113
0

NORDIC FILM FESTIVAL își dă din nou întâlnire cu iubitorii cinematografiei nordice, invitându-vă la cea de-a treia sa ediție, ce va avea loc în perioada 22-25 septembrie 2022 în București, la Cinema Elvire Popesco din Bd. Dacia, Nr. 77.

Cu un program ce cuprinde 14 pelicule de lungmetraj, #NordicFF aduce în prim plan perspective cinematografice unice și atipice, care celebrează diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Iubitorii de film din Capitală vor fi întâmpinați anul acesta cu un program variat, care se adresează tuturor vârstelor, care va include peliculele multipremiate „Run Uje Run”, „Hope”, „The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic”, „Erna at War”, „Tove”, „Legends of Valhalla: Thor”, „My Dad, Marianne”, „Dreambuilders”, „Super Furball”, „Agnes Joy”, „Out Stealing Horses”, „Wildland”, „Beware of Children” sau „Tigers”. Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

filme de animatie la nordic film festival #nordicff Filme de animatie la NORDIC FILM FESTIVAL #NordicFF FLYER Nordic Film Festival 2022

„Ne dorim ca Nordic Film Festival să reprezinte o pauză de la cotidian, o oază de cultură și umanism într-o perioadă tulbure a Europei. Am ales să organizăm din nou Nordic Film Festival pentru că legăturile culturale europene nu trebuie să înceteze, iar un festival de film în minus ar fi o adevărată adâncitură spre abis într-o industrie culturală ce oricum arată slabe semne de revenire.”, afirmă Vlad Rotaru, Directorul Artistic al festivalului.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Danemarcei în România, Ambasadei Republicii Finlanda în România, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Regatului Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Thor: Legends of Valhalla este un film de animație islandez regizat de Óskar Jónasson, pe care îl vor îndrăgi enorm cei mici și nu numai.

Thor este un tânăr fierar, care locuiește fericit cu mama sa într-un sat liniștit. Legenda spune că este fiul lui Odin, regele zeilor. Prin urmare, sătenii cred că uriașii înspăimântători nu îi vor ataca niciodată. Dar se înșeală amarnic. O armată uriașă zdrobește satul și îi duce pe săteni la Hel, regina lumii subterane. Thor este doborât și lăsat în urmă. De îndată ce-și revine, își propune să-și salveze prietenii cu ciocanul Crusher – o pretinsă armă magică!

Filmul de animatie Dreambuilders (productie Danemarca, 2020) este despre o fata – Minna care trăiește în pace împreună cu tatăl ei, până când viața îi este răsturnată de către sora ei vitregă enervantă. Totuși, tânăra fată nu are de gând să lase lucrurile așa cum sunt și cere ajutorul „creatorilor viselor”.

#NordicFF a debutat în februarie 2018, în București, fiind urmat, în 2019, de două ediții retrospective – la Sibiu și Chișinău. Festivalul a revenit, în 2020, la București, cu prilejul celei de-a doua ediții, care s-a bucurat de un real succes.

Pentru program și informații suplimentare, vă invităm să urmăriți paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival. Pentru întrebări sau sugestii ne puteți contacta și la adresa de email nordicfilmfestivalbucharest@gmail.com.

Biletele pot fi achiziționate în curând de aici sau direct de la casieria sălii de cinema Elvire Popesco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here