Acasă Animatia romaneasca Firul Ariadnei/ Ariadné Fonala/ Ariadne’s Thread – Bertoti Attila (VIDEO)

Firul Ariadnei/ Ariadné Fonala/ Ariadne’s Thread – Bertoti Attila (VIDEO)

320
0

Ariadné Fonala Firul Ariadnei/ Ariadné Fonala/ Ariadne’s Thread - Bertoti Attila (VIDEO) Firul Ariadnei/ Ariadné Fonala/ Ariadne’s Thread – Bertoti Attila (VIDEO) Ariadne   FonalaScurtmetrajul de animatie Firul Ariadnei/ Ariadné Fonala/ Ariadne’s Thread (Romania, Ungaria, 2009) este realizat de Bertoti Attila.

Firul Ariadnei este un scurtmetraj bine realizat. Are o poveste coerenta si o animatie buna – 2D. Avem cadrul si personajele cunoscute din mitologia greaca: labirintul, Minotaurul, Ariadna, Tezeu si firul Ariadnei.

„Totul a pornit de la o idee destul de veche de-a mea. Mi-am dat seama ca intamplarile relatate in mitul antic ar fi putut lua o intorsatura cu totul neasteptata, si ca aceasta noua versiune a povestii ar fi un subiect excelent pentru o animatie. In anul trei de facultate am hotarat ca acesta va fi proiectul meu de diploma si m-am apucat sa dezvolt scenariul, storyboardul, ca apoi sa ma apuc de animatie. Cu ajutorul Asociatiei Audiovizuale Argo din Cluj si Inforg Studio din Budapesta am participat la un concurs de proiecte si am obtinut un sprijin financiar, pe care l-am folosit pentru postproductie si realizarea sunetului. Sunetul a fost facut de Várhegyi Rudolf” (Bertoti Attila)

Filmul a obtinut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de Animatie Kecskemét (Ungaria, 2009), Mentiunea speciala a juriului la sectiunea Balkanimation al Festivalului Anim’est (Bucuresti, 2009) si premiul Radio Romania Cultural la Festivalul International de Scurtmetraje Alter-Native (Tirgu Mures, 2009), si premiul pentru cea mai buna animatie la FFEST 2009, Festivalul International de Film Studentesc de la Cluj Napoca. Din partea UCIN a primit Premiul Opera Prima.

proanimatie.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here