Forrest Gump va fi relansat în versiune 3D

Forrest GumpFilmul „Forrest Gump”, care i-a adus lui Tom Hanks un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, va fi relansat în versiune Imax, pe 5 septembrie, la 20 de ani de la premiera sa americană, informează hollywoodreporter.com.

Filmul, regizat de Robert Zemeckis şi produs de studiourile Paramount, a fost lansat pe 6 iulie 1994 în cinematografele din Statele Unite şi a avut un succes uriaş în box office, cu încasări de 677 milioane de dolari în toată lumea.

Filmările au început în august, 1993 și au durat până la finele anului. S-au tras cadre în Alabma, apoi s-a intrat în studioul de efecte vizuale, pentru ca Forrest să dea mâna cu președintele John F. Kennedy sau să lupte în Vietnam. Domnul Gump avea să fie astronaut, atlet ori jucător de șah. El sau celelalte personaje lansau replici memorabile.

„Forrest Gump”a fost nominalizat la 13 premii Oscar şi a câştigat şase trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun actor în rol principal (Tom Hanks), cel pentru cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) şi cel pentru cel mai bun film.

Alături de Tom Hanks, în filmul bazat pe romanul omonim al lui Winston Groom mai apar Robin Wright, Sally Field şi Gary Sinise.

Până acum, studiourile de producţie americane au încercat să îşi crească veniturile relansând filme cu mare succes în box office în versiune 3D, însă încasările au fost inegale. Dacă versiunea 3D a filmului „Regele Leu/ Lion King”, lansată în 2011, a obţinut încasări de 94 de milioane de dolari în Statele Unite, filmul „Star Wars Episodul I – Ameninţarea fantomei 3D”, de exemplu, a avut încasări modeste, iar „Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute 3D” a avut încasări de numai 3 milioane de dolari de la data lansării sale, în 2012.

În prezent, „Forrest Gump” ocupă locul al 31-lea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, în Statele Unite.