Franciza „Godzilla” va avea un nou film

GodzillaStudiourile de film nipone Toho au anunţat că intenţionează să producă un nou film din seria de succes „Godzilla”, la zece ani după ultima peliculă japoneză a acestei serii care a fost readusă pe marile ecrane de Hollywood cu remake-ul care a avut premiera în mai 2014.

Noul film produs de Toho va avea premiera în 2016. Cea mai recentă producţie japoneză avându-l ca protagonist pe legendarul monstru a fost „Godzilla: Final Wars”, din 2004.

Remake-ul hollywoodian „Godzilla 3D”, care a avut premiera în mai 2014, a avut încasări de 500 de milioane de dolari la nivel mondial. O continuare este prevăzută pentru 2018.

Studiourile Toho şi-au motivat decizia de reînviere a francizei prin evoluţiile înregistrate în domeniul graficii computerizate. Compania japoneză anunţase că filmul din 2004, al 28-lea al seriei, urma să fie ultimul din franciza „Godzilla”.

Seria „Godzilla” a debutat în 1954, primul film, foarte apreciat de public şi critică, fiind regizat de Ishiro Honda. Totuşi, versiuni mai recente, cum ar fi versiunea din 1998, turnată la Hollywood, în regia lui Roland Emmerich, a eşuat în încercarea de a impresiona fanii şi criticii.

Remake-ul din 2014, regizat de Gareth Edwards, o coproducţie Legendary Pictures şi Warner Brothers, lansat în mai 2014, a readus însă monstrul în atenţia publicului.

Toho, care are sediul la Tokyo şi deţine drepturile privind franciza „Godzilla”, nu a ales încă regizorul care va realiza viitorul film.

Noul proiect este condus de producătorul Taichi Ueda, care a lansat o serie de conferinţe, Godzilla Strategic Conference (Godzi-Con), cu scopul de a revitaliza brandul Godzilla.

Cheltuielile companiei Toho cu noul film sunt evaluate sub 200 de milioane de dolari, cât au cheltuit studiourile de la Hollywood pentru producţia celui mai recent film din seria Godzilla, dar Toho a spus că studiourile japoneze speră să transforme Godzilla într-un personaj „care va reprezenta Japonia şi va fi iubit în lumea întreagă”, în timp util pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020.

Potrivit poveştii originale, personajul Godzilla, un monstru reptilian care suflă flăcări, al cărui nume este o combinaţie între cuvintele japoneze pentru balenă şi gorilă, a apărut în urma unei mutaţii genetice cauzate de efectuarea de teste nucleare.